Dag 18-22: Recap, avslutning och farväl

Hej kära bloggläsare!

Sedan senaste inlägget har det hänt en del. Vi hann bland annat gå på en sista tur upp till Atoklimpen. Det var en fantastisk tur tyckte de flesta, till och med Oskar som brukar tycka att detta är en av de värsta turerna, dels för att det alltid blir stressigt att ta sig hem till middagen. Men denna gången gick det som smort och Oskar var på gott humör nästan hela turen :). Påväg upp fick vi höra lite spännande historia om berget berättad för oss av André och Oskar.

Påväg upp på mäktiga Atoklimpen

Lite fakta om Atoklimpen: Atoklimpen (även kallat Atoklinten på svenska, Aatoeklibpie på sydsamiska och Átoklimpoe på lulesamiska) är ett speciellt berg vars topp är belägen på en stor rygg av sten. Berget har inom samisk mytologi en betydande roll och är heligt. Tidigare tillbad man berget och på samiska betyder namnet helt enkelt ”det där berget”.

Uppe på Atoklimpen fikades det och det spanades även på renar. Efter fikat fortsatte nästan alla hela vägen upp till toppen där det endast fanns tid för en snabb gruppbild innan det var dags att bege sig neråt igen. På nervägen blev det en del parkour för parkourbros (men inte under de stenigaste partierna). FRÄÄÄÄNT.

Fika med renar som utsikt
Gruppbild på toppen
Parkour bros påväg ner i full fart!! Här får man akta sig!

Dag 19: Dagen efter Ato var det prov, städ och övning som stod på schemat. Morgonlektionen inleddes med ett prov för att kolla så att alla konfirmander har lärt sig något på lektionerna. Ett prov som alla konfirmander inom equmenia gör…eller hur var det nu…

Efter provet var det övning av dans och musik till söndagens gudstjänst som var prio ett fram till lunch. SPÄNNANDEEE. Efter den goda lunchen var det dags för städning inför helgen och när konfirmanderna hade städat så att alla golv, lister, fönster och annat glänste fick dom vila lite och sedan blev det dags för lekar. Först kördes en Bäst i test omgång där konfirmanderna var indelade i fyra lag i vilka de tillsammans skulle lösa kluria utmaningar på tid. Allt från att kasta tepåsar i en kopp till att lista ut karatetantens yrke.

Dansövning
Karatetanten redo för BIT

Senare på kvällen spelades Jeopardy som ledde till en del konflikt mellan lag och domare men främst mycket skratt. Denna kvällen avslutades med grillning, volleyboll och pingis som pågick ända till kl 01:00 (och till och med lite längre för vissa).

01:12, GAAAAAALET!!!

Dag 20: Följande dag (fredag) inleddes med sovmorgon och resten av dagen gick åt till att öva, öva och öva lite till inför helgen. Både på spex, dans och musik. Under dagen började även anhöriga droppa in på gården.


Dag 21: Lördagen började med ännu lite mer övning inför helgen och ett försök till att hålla konfirmanderna borta från sina anhöriga ett litet tag till. Till lunch var det nämligen så att de gemensamma aktiviteterna med anhöriga började. Efter den gemensamma lunchen begav sig alla till laisaliden för en kort vandring med tipsrunda innehållande frågor om konfirmanderna, en fråga om varje konfirmand. Denna tippsrunda var lättare för vissa än för andra, och tro det eller ej men det var lättast för konfirmanderna. Galet va?

Efter tipsrundan gick några av de anhöriga drottningleden tillbaka till Hemavan medan andra åkte bil och det gjorde även vi. På gården fortsatte övning inför kvällens spex och morgondagens gudstjänst. Spexet hölls efter middagen och hur lyckat blev inte det?!?

Oskars lektioner tolkat från konfirmandernas synvinkel
Frukost tolkat från ledarnas synvinkel

Efter det väldigt lyckade spexet var det dags för dop där fem av våra fina konfirmander döptes. Det blev en magisk kväll nere vid Umeälven i Guds närvaro.


Dag 22: Och så, till sist, var den stora dagen kommen; avslutningsgudstjänst och konfirmation, festlunch, kramring, utflytt och hemfärd. Efter tre helt underbara veckor släpper vi nu ut ”våra” fågelungar ur boet för att låta dem segla vidare på Guds väg. TACK för de här veckorna, ni är heeeelt fantastiska. Glöm aldrig att Gud är med er och älskar er, för alltid!!!

P.s. vattenmelonen Conrad är saknad men jag (Lova) måste ändå säga att han var väldigt god

Toodles <333

/Ledarna – fjällkonfa 2023

Det här inlägget postades i Dagbok 2023. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 18-22: Recap, avslutning och farväl

  1. Ann-Christin Lundgren skriver:

    Tack för att vi fick vara med om en fantastisk helg!! Dopet var en helig stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.