Dag 16: Avslutning!

Tjenixen! Här kommer sista updateringen på bloggen för detta året och det är vi ledare som skriver.

Så var den stora dagen kommen, the grand final, det vi har byggt upp till hela lägret; konfirmationsgudstjänst. Idag var både en glädjens dag och sorgens dag. Det hela började med en väldigt lugn väckning där vi (Liv, Erik och Lova) enbart sa ”GOMORGON”. Det var en väldigt smidig väckning för vi behövde bara gå in i tre rum. Alla tjejer hade sleepover i ett rum och nästan alla killar sov i vardagsrummet. Därefter var det frukost och fix inför gudstjänsten. Här var det glada miner men också spänt och nervöst för våra kära konfirmander. De skulle nämligen starta dagens konfirmationsgudstjänst med en dans. Men dansen gick hur bra som helst, dom har aldrig dansat den så bra under övningarna som dom gjorde idag. Alltså kanske det var bra med lite nervositet, vem vet.

Konfirmationsakten – med tal av André, förbön och utdelning av konfirmationsintyg – och Oskars DUNDER predikan var båda väldigt fina. Det var inte lätt för oss ledare att hålla ögat tortt så några fällde en tår av stolthet, glädje och tacksamhet över våra underbara konfirmander. Gudstjänsten avslutades med en sång av konfirmanderna som vi sedan tågade ut till och därefter tågade vi hela vägen ut till gräsmattan där det var dags för fotografering. Förhoppningsvis fick fotografen någon bild då vi alla lyckas kolla in i kameran i medljuset:)

När alla anhöriga var nöjda med de bilder de tagit (eller om det var så att konfirmanderna ledsnade) så var det lite fri lek innan festlunch, aka den sista måltiden :´/. Det var riktigt smarrigt men efter lunchen var det tyvärr slut på det roliga. Då var det nämligen dags att säga adjöss och städa ur rummen. Vi hade en fin stund med en kramring innan alla började packa ut och ge sig av. Jag kan säga att om gräsmattan var lite dåligt vattnad förut så har den fått lite extra vatten nu för det var många tårar som rann när vi sa hejdå. Det var tårar av sorg för att lägret är slut och för att vi måste åka hem men samtidigt tårar av sååå mycket glädje och kärlek för det fina lägret vi har haft!

Här kommer även en hälsning specifikt från Erik:

Hej bloggen! Ledar-Erik här

Snipp, snapp, snut så var Fjällkonfa 2024 slut…Efter 16 dagar av ren och skär njutning har vi nu lämnat Hemavan! 16 dagar, tusentals bilder och många skratt rikare!

Jag vill tacka alla föräldrar, ledare, personal och särskilt er KONFIRMANDER. Det har varit fantastiskt roligt att få vara ledare för er! Ni har varit så snälla, omtänksamma och roliga. Stort tack för det! 

TOODLES

/Erik, Lova, Liv

Det här inlägget postades i Dagbok 2024. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.