Dag 12: Norge, grotta och film

Tja tja bloggen Tim och Elsa are back.

Vi började dagen med att bli väckte halv åtta istället för att bli väckte åtta. Vi vaknades av att Oskar gjorde en imitation av ”Golum”.

Efter vi blev väckta så drog vi ner till frukosten åt gröt och macka som vanligt. Då fick vi även lägga ner mackor som vi skulle äta till lunch och ha med på vandringen. MEN. IDag var inte en vanlig vandringsdag.

NUMMER ETT!! Vi var i…..NORGE (USCH). NUMMER TVÅ!!! Vi fick utforska i en grotta som var trång på vissa ställen och innehöll vattem som forsade ner på grott golvet. Det som var intressant var att vi fick vare med om något som Mojo aldrig varit med om förut vilket var att det var ett tjockt is lager på golvet som var svår att komma igenom och vår käre Mojo satte vår säkerhet före utforskning av denna ingång till grottan. Som tur var fanns det en till ingång till grottan på andra sidan. Men först skulle vi få i oss mer energi och det var nu som mackorna kom in i bilden. Dom var väldigt goda och väldigt mättande.

Efter pausen så delade vi upp två grupper då ena gruppen var 5 konfirmander och den andra 8. I grottan så var ingången en smal plattå med en spricka i som vi skulle åla oss ner i för att sedan komma till en annan liten liten plattå där vi sedan hoppade ifrån och landa ner i en underjordisk fors. Mojo hjälpte oss ner :). Sedan gick vi i motström uppför forsen med vatten upp till knäna. På väg till slutet av grottan (ca 50m) så hängde det dropsten som såg ut som vita kristaller.

FUN FACT: Dropsten växer 1 cm varje 100 år och dom här dropstenarna var lite mer än 10 cm långa alltså uppåt 1000 år. ANYWAYS när vi kom fram till slutet av grottan så släckte vi alla lampor och fick känna på totalt mörker då när man blinka så märkte man det inte ens samma sak med när man blunda så blev det ingen skillnad. Sen gick vi tillbaka medströms som nu gick fortare. Det svåraste var att komma ut där vi kom in för då behövde man gå uppåt och fick vrida på sig etc. Men alla klara det såklarttt.

Sedan var det att torka alla blöta kläder och skor i solen medans André läste ur boken ”Narnia” som vi snart läst klart. Efter det vandrade vi tillbaka till bilarna och då var många trötta så vissa sov i bilarna, bra jobbat!

5När vi var tillbaka i Hemavan fick vi packa upp alla hjälmar och overaller till källaren och sedan drog några av oss och badade i bäcken och lekte med leran (så som det ska va). Sen drog vi direkt till Ica och köpte film snacks inför kvällens film vilket är Nania!

DAGENS TIPS!!!: Om du nån gång ska krypa i grottor gör det isåfall med bäste Mojo!

Ha en fortsatt trevlig dag/natt hälsar Tim, Elsa och Erik

TOODLES!

Det här inlägget postades i Dagbok 2024. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.