Dag 12: Larver, får och parkour-bros

Tjena kära bloggläsare! Idag är det Sofia och Emil som skriver igen (de coolaste coolingarna). Dagen började så larvigt för att de två larverna Liv och Erik attackerade alla konfirmander. OJ OJ! Quote of the day: ”Jag vet inte vad som hände. Helt plötsligt vaknade jag och hade Liv i en sovsäck över mig och jag visste inte vad jag skulle göra” – Gustav. Vi vill också tillägga att Erik låg på Per samtidigt som detta hände.

Sedan var det dags för frukost i vanlig hast. Efter frukosten så var det den vanliga morgonandakten men sen bloggers måste vi bara säga. Det var helt gaalet. Vi stack direkt iväg till Gryttind i Norge, 45 minuters bilfärd, bara heeelt craaaazy. Där fick vi gå över en läskig hängbro och innan det fick vi gå över en planka. Efter broarna var det dags för vadning. Oskar som inte gillar att bada fick stå i vattnet länge och hålla i repet, vilket han inte uppskattade så mycket. ”Vadningen var lite speciell för att när man gick ner med benen i vattnet så var det lite kallt och strömt sen så fick man gå på stenarna under vattnet men halvvägs kände man inte riktigt fötterna längre och inte stenarna heller” (Quote av Emil). Vi såg vattenfall och det var heelt sjuuuuukt. Det var det största vattenfallet vi någonsin sett. Det var över en halv meter. Sedan stannade vi vid en sjö och käkade lunch och man fick också bada, men det gjorde ingen på grund av att alla var rädda för det stora sjöodjuret som lurade nere i vattnet. Sådana finns i alla norska sjöar.

När maten var uppslukad av konfirmanderna och ledarna likaså fick vi gå fårens väg upp för sista biten av berget. WOW! Uppe på toppen började det regna och det var jättesorgligt. HALLÅ! Är ni med bloggen?! Lämna en kommentar om ni också är rädda för regn, snälla! ”Jag tror att Emil är gjord av socker för att han är rädd för regn” – Oskar. ”Jag är faktiskt inte gjord av socker och jag är inte rädd för regn!!” – Emil.

På vägen ner så hände det galnaste galnaste galnaste. Gruppen parkour-bros startades och hela berget, hela vägen ner, var en parkourbana. Ni förstår fåren blev så rädda att de sprang iväg. Sedan var det dags för vadning igen. BUUUU! Men då var Oskar tydligen glad. Han stod och sjöng i vattnet även fast det var mycket kallare och regnade. Till sist var det dags för hemfärd där den efterlängtade middagen avnjöts. OCH VET NI VAD BLOGGEN! DET VAR FALUKORV! OCH ALLA FRÅN FALUN BLEV HELT GALNA. Lämna en like och en kommentar om ni kommer från Falun!

Efter middagen var det dags för alla killar att basta. Det var eeeepiskt! Men det som händer i killarnas duschar, omklädningsrum och bastu stannar där. Sedan var det dags för lektion. Allt mellan himmel och jord hände under denna lektion. Det var mycket skratt (VÄLDIGT mycket skratt) som handlade om VÄLDIGT många gaaaalna saker. Emil bestämde sig för att lyfta vikter på lektionen, Otto bestämde sig för att bita sig i armen och sedan som pricken på I:et kom Mojo förbi med sin gräsklippare utanför fönstret och det bloggen var bara en liten del i det hela.

Det hände inte så mycket mer. Vi åt kvällsfika i vanlig hast och hade kvällsandakt med Liv som pratade. OCH sist men INTE minst så är det VI som skriven bloggen blogg blogg. Blogg.

Toodles!

/Emil och Sofia

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok 2023. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dag 12: Larver, får och parkour-bros

 1. FALUKORV äger! Framförallt om den är blommig (och från Falun)… Kul att läsa om allt som ni gör, vilka upplevelser!

 2. Livan skriver:

  Jag kommer från FalUn!
  Det låter som ni har grymma väckningar.. hooja, larver.. heja ledarna !!

 3. Therese Andersson skriver:

  Grymt skrivet varje dag! Härligt med alla upplevelser och galenheter 😂😊

 4. Lasse skriver:

  Underbart kul läsning. Och Falukorv, yesbox! Kan berätta att jag just beställt Falukorvsdekaler som i hemlighet ska placeras ut på gator i Falun. Sofia vet att jag snöat in på Falukorv sen länge. Hittade en skåning som alltid lagar falukorv i en massa varianter.
  Vilka veckor ni har och vilka upplevelser. Så kul att följa er resa och fortsätt ha galna upptåg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.