Dag 6: Morden i Midsummer

Detta blogginlägg kommer en dag sent då vi ledare har haft fullt sjå med att få konfirmander i säng….

Tjo flöjt! Vi som skriver bloggen idag heter Max och Linnea. Vi åt frukost i vanlig ordning och sen hade vi lektion om ondska. Sen blev det midsommarlunch med tårta till efterrätt. Sen så plockade vi blommor och sågde björkris till midsommarstången i mängder. Sen så dekorerade vi stången så att vi kunde dansa runt den till klassiska midsommarsånger i sann Dala-anda. Sedan var det dags för en spännande tävling där vi skulle springa runt och ta kort på olika saker. Till kvällsmat blev det taco friday.

Sedan skedde det ett mord på svenska landslagstränaren Ulf dog och vi hade i uppdrag att lösa det. Det fanns många misstänkta- det hemliga paret Edel och Edward, som kanske mer var misstänkta pga smackande ljud bakom skidboden, Snövid i receptionen, Norun som ville åt det hemliga vallareceptet, lagkaptenen för det norska skidlandslaget Silje och Brutus, som kollade på tv. Vi lyckades tyvärr inte lösa mysteriet.

På altanen grillade Andre hamburgare och vi åt, mycket. Vi hade andakt utomhus vid elden och det var kallt och rökigt. Men väldigt mysigt. Vi hade nästan ett lägerbål också. Vi gick in efter ett tag och körde maffia- det spårade och blev pingis istället ( enklare regler)….

De bästa ledarna lät oss vara uppe till kl.00.30 ( more like 01.00).

Toodles!!

/ Linnea och Max

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok 2023. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.