Dag 4: Gurken, frisbees och massa pingis

Tjenare bloggen! Idag är det vi som skriver, Emil och Sofia, de coola bloggingarna. Dagen började med att Liv, Erik och Lova spurtade vatten på konfirmanderna bara för att vara taskiga (inte för att väcka de BARA för att vara taskiga). Som bakgrundsmusik spelades Bada nakna av Samir och Viktor. Sedan var det dags för frukost och som alla andra morgnar var det debatt om vilken sida på de runda mackorna man skulle bre på.

Efter det så fortsatte INTE dagen som de brukar. För att undvika det varma vädret som skulle komma senare idag så gick vi direkt på vandring efter frukosten och morgonandakten. Det var då inget annat än Gurkfjället kära bloggläsare. Tyvärr fanns det inga gurkor där, men det var inte bara en vanlig vandring för att Emil hade med sig diskar (vi kommer till det senare)! I början så sjung de från Falun en massor av roliga ramsor och sånger som de andra inte riktigt förstod men bra var de hälsar Sofia (inte alls från Falun…). När trädgränsen var passerad fick de slut på låtidéer, men då kära läsare hittade vi långa stenar som vi byggde torn på. Det var väldigt svårt men vi klara det till slut! Uppe på toppen fick vi äta mackorna som vi hade förberett under frukosten. Till sist var det dags att gå ner igen och det är då kära läsare som vi kommer tillbaka till diskarna. Emil hade bestämt sig att det var dags att kasta sina diskar och Erik tyckte det att lät som en bra idé. Diskarna kastades här och var hela vägen ner till trädgränsen.

Som sagt var det inte en vanlig dag kära fjälläsare då lunchen blev försenad med en och en halvtimme! Det var den hemskaste upplevelsen vi någonsin upplevt men allting blev bra igen när Oskar pratade om Gamla Testamentet och hur Abrahams släkte började. Vi får inte heller glömma alla pingis pauser vi gjorde (och alla gånger Pingis Per slog en smash). PAUS!!! Vi har precis sett Moa som hoppar ut genom fönstret och då hände något som aldrig har hänt innan. Vi sitter här i soffan på övervåningen och då börjar det ringa. Det ringer i hela huset och det tar några sekunder innan vi inser att det är brandlarmet som har gått, just det som ledarna sade aldrig hade hänt. Vi får snabbt stänga ner bloggen och springa ut till brevlådorna. Vi ser våra polare som spelar pingis där nere springa upp för trappan och är helt skräckslagna. När vi är ute ser vi några andra pingisspelare komma från baksidan av huset och då fick vi höra att de hoppa ut genom fönstret. Red av ledarna: Brandlarmet var falskt alarm och allt gick jättebra.

Vi fick inte med allting kära bloggläsare för att brandlarmet förstörde allt. Bye bye bloggers!

Toodles!

/ Sofia och Emil

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok 2023. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.