Dag 17 – Relationer, tillit och andakt

Tjenare bloggen! Idag skriver Folke och Martina 🙂

Dagen började med att vi vaknade till att Joel kom in i våra rum och han spelade ”god morgon” av Kikki Danielsson. Sedan var det frukost och det var bara som vanligt. Efter frukosten hade vi morgon andakt där Johanna läste ur Narnia. Sedan var det lektion med Hanna. Hanna gick igenom allt och kärlek och relationer. Hon tog upp några begrepp så som Agape är Guds kärlek mellan gud och människan, Philos som innebar syskon eller familjekärlek och Eros som var kärleken till den man har känslor för. Vi gick också igenom hur en bra relation ser ut samt hur en dålig kan vara. Vi delades upp i två grupper för att svara på frågor som vi hade ställt anonymt om sex och samlevnad och andra relationsfrågor. Efter lektionen så var det lunch. Till lunch så serverade Mojo Raggmunkar med Sylt och bacon. Det var väldigt gott som vanligt.

Sedan var det dags att samlas igen och byta om till kläder som man kunde vara ute och leka med. När vi hade samlats så fick vi veta att vi skulle göra tillitsövningar. Vi fick ett uppdrag att ställa oss i längdordning vilket inte gick så snabbt men ändå hyffsat bra. När vi stod i längdordning så steg varannan åt vänster och varannan åt höger vilket skapade så att vi stod mitt emot en kompis. Den kompisen som man fick blev ens bil. Och den som stod bakom var chaufför. Leken gick ut på att ha tillit på varandra genom att ”bilen” hade en ögonbindel och den som var chauffören skulle ha sina händer på den framförs axlar. Chauffören fick instruktioner om hur man styrde bilen. Man skulle helst inte krocka med någon annan bil. Vi tyckte att det var roligt och vissa tyckte att det var lite läskigt.

Efter leken så delade vi upp oss i samma grupper som vi hade innan lunchen. Vi fick gå till Joels station där vi fick en uppgift som heter spindelnätet. Det gick ut på att det fanns 10 hål och alla i gruppen skulle igenom varsitt hål (Vi var 10 konfirmander i varje grupp). Båda grupperna klarade uppgiften och dom flesta gillade övningen. Vi tyckte att det var roligt för att alla var delaktiga och vi visade varandra tillit. Vi lät även alla få sin röst hörd.

Sedan gick vi vidare till Oskars station där vi skulle komma till en cirkus och bli kanonkulor. Det hela gick ut på att en i gruppen var en kanonkula och skulle ha ögonbindel på sig. Det resterande i gruppen fick vara en vägg eller uppfångsnät som skulle ta emot ”kanonkulan”. Alla tyckte det kändes lite läskigt att vara kanonkula eftersom att man inte riktigt kunde få en uppfattning om hur långt det var till nätet när ”kanonkulan” avfyrades. Men denna övning var ändå rolig och innehöll mycket tillit.

Efter Oskars station gick vi vidare till Johannas station. Där fick vi en ny uppgift som gick ut på att en av konfirmanderna skulle stå i mitten och de andra stod runt i en ring de skulle ta emot den som föll. Personen i mitten fick säga om den ville att de andra skulle utöka cirkeln genom att ta ett steg bakåt alltså en fot bak inte ett kliv. Övningen var fullt av tillit och några tyckte att den var lätt medans några tyckte den var svår.

Efter alla övningar gick några till ICA medans vissa spelade pingis eller duschade.

Klockan 17:00 så var det middag. Kerstin serverade kyckling med ris. Det var gott som vanligt. Vi tycker att det är roligt att folk pratar med varandra under måltiden istället för att fippla med telefonen.

Efter middagen så gick vi ner i lektionssalen och gick igenom vad vi gjorde under förmiddagen. Sedan fick vi en uppgift av Hanna om självförtroende, självkänsla, självbild. Sedan skrev vi ner hur vi själva har påverkats och blivit de vi är idag. 🙂
Sedan delade vi upp oss i två grupper och där pratade vi om känslor och tankar. Vi fick kolla på några bilder och dela med oss av vad vi kände och tyckte. Det var en fin stund och känslomässig stund för oss alla.

Det var kvällsfika sedan och alla som kom dit möttes av en sorg eftersom brödrosten var paj. Det fanns istället så var det en brödrost som endast rymde två mackor och det tog 3 minuter för att få två mackor rostade. Så ni förstår våran smärta när det var 5 andra före i kön som skulle ha två rostade mackor var. Kvällsfikat var såklart lika gott som vanligt men tog bara lite längre tid.

Sedan var det kvällsandakt där vi fick vara med om nattvard och man fick be på många olika sätt. Bland annat fanns det en station där man kunde tända ett ljus och be en bön. Sedan fanns det ett stort kors man kunde spika upp någonting som tynger än. Det fanns även en bönekorg där man kunde skriva ner sin bön på en lapp och vika ihop den och sedan stoppa ner den i korgen. Sedan kunde man ta nattvarden vilket innebar att man skulle ta en liten del av Kristi kropp och doppa det i Kristi blod. Sedan kunde man måla sin bön med målafärg och kritor. Man kunde även få en förbön eller bara sitta ner och lyssna eller sjunga med i lovsångerna som André och Kathy spelade på sina gitarrer. Det var många fina stunder med både tårar och glädje. Väldigt många kände Guds närhet väldigt starkt.

Nu sitter vi här och skriver medans Oskar blir mer och mer upprörd för att vi sitter sent uppe och skriver denna blogg. klockan är 23:20, läggdags var för 50 minuter sedan. Men det bryr vi oss inte om det för att vi tycker om att skriva bloggen. Tyvärr så närmar sig lägret sitt slut vilket vi tycker är väldigt sorgligt. Vi kommer att sakna alla.

Det här inlägget postades i Dagbok 2022. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 17 – Relationer, tillit och andakt

  1. Mimmi Romanus skriver:

    Tack för att ni skriver så utförligt och roligt! Det är så kul att läsa! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.