Dag 16 – Lugn väckning, frälsning och grottor

Hej Ronja och Jonathan igen! Idag har vi haft en väldigt psykisk utmanande dag, framförallt att vi behövde vakna och sen behövde vi också gå ner i en mörk och klaustrofobisk grotta men framförallt att vakna.

Idag väcktes vi inte av något kul utan bara ett tyst halååå av Hanna och André. Efter det gick vi ner till frukost där vi åt mackor och grät: ”nej, gröt, hehe 🙂”. Vid morgonandakten fortsatte vi läsa Narnia och just nu, spoiler alert, är Aslan uppknuten på ett stenbord för att DÖ. Efter det hade vi lektion där alla var extrem pigga och vi jobbade i boken Grundad – konfirmationsmaterial och pratade om frälsning. I slutet av lektionen berättade Oskar vad vi behövde till dagens tur och att vi skulle krypa i mörka, läskiga grottor fulla av troll. (Redaktionell not: Jag sa ingenting om troll, men jag ångrar nästan att jag inte gjorde det för dramatikens skull.)

Vi skyndade oss för att hinna packa och äta pizza innan vi skulle åka till grottorna där Mojo (legend) väntade efter att han varit och kollat upp hur mycket vatten som fanns i grottan. När vi kom fram fick alla varsin overall och hjälm (förutom Jonathan) och sen började vi vandra mot bergrummen där vi stannade lite här och där, där Oskar fick berätta om växter och grottor. När vi kom fram var alla taggade och 10 taggade konfirmander fick börja byta om för att vara de första ner i grottan i två grupper med Mojo och Parne som grottguide. Nere i grottorna berättade Mojo om steroider och varför man inte skulle ta dom eller nej varför man inte skulle ta stalaktiter, sorry inte steroider. Nere i grottan var det väldigt blött och mörkt, vi provade att släckte alla pannlampor när vi var en bit ner i grottan för att få se riktigt mörker. Det var väldigt mörkt, vi såg inte ens när någon vinkade en hand framför ens ansikte och det var väldigt coolt att vara i helt mörker.

När första grupperna kom upp ur grottan så gick de två nästa grupperna ner och vi andra satt och fikade i solen. När alla grupper hade fått krypa i grottan så begav vi oss tillbaka till bilarna, eller i alla fall dom av oss som kom upp från grottorna. (redaktionell not: Vilket alla gjorde) Väl hemma fick vi potatis och biffar till middag, och sen hade vi en till lektion och avslutade vi dagen med en kvällsandakt med förbön, skrev böner på lappar och la i en korg och tände Hus, ”nej ljus!” nej nej nej nu är det där tråkigt, god natt.

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok 2022. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 16 – Lugn väckning, frälsning och grottor

  1. Anna Sorelius skriver:

    Spännande och helt rätt, man ska inte ta steroider (heller). Jösses vad kloka ni kommer att bli!

    Nu vill man bara träffa alla!

  2. Carin Burstedt skriver:

    Så spännande.Vilket äventyr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.