Dag 15 – Norge, Lerdopp och  Glass

Morgonen började med att Oskar och Hanna tydligen kom in och spelade musik vilket bara en av oss kommer ihåg. Under frukosten så gjorde vi matsäck som vi tog med för att äta till lunch och fika då vi skulle till Norge efter morgonandakten. Vi samlades ute vid bilarna och påbörjade resan mot toppen som enligt Mojo var en av dom finare turerna. Dock så räckte inte våran tur särskilt länge då vi möttes av en bäck som var knädjupt med vatten som forsade i mängder. Den tappra Oskar bestämde sig för att gå i och kolla ändå men det visade sig vara hål i stövlarna så han gav upp och vi vände för att gå upp på en annan topp. Det var en blöt vandring med en livsfarlig passage (redaktionell not: Den var inte livsfarlig, men klart lurig.) över en myr med ett lerhål rakt under spången där ett x antal konfirmander och ledare föll i. Efter att dem som tog ett dopp i leran hade torkat av det blöta så gott det gick så fortsatte vi uppåt tills vi hittade en fin plats att äta lunch på. Efter det fortsatte vi gå tills vi nådde en sjö där man fick välja om man ville stanna eller fortsätta till toppen. Ungefär hälften stannade och hälften fortsatte uppåt.

Detta var sista chansen att bada under detta läger så några badade även fast vattnet var nog kallt för att en vettig människa skulle förstå att det inte är behagligt på något sätt. Några andra stannade och kastade macka i sjön som var en guldgruva av mackstenar. Där hjälpte också dom tappra simmarna till att hämta upp dessa stenar. Då de som fortsatt vandringen hela vägen upp till toppen återvänt ner till sjön blev det fika och en andakt som hölls av André. Vi sjöng några sånger som vi lärt oss utan till och André höll en predikan. Det var väldigt fint att få ha den på en av Norges vackra toppar och med trevligt sällskap. Turen ned gick fortare och med massor av stopp för att fota det vackra vattenfall som stigen följde. Efter ännu fler felsteg på den hala spången med lerhålet under så kom Melker på den briljanta idén att gå runt hålet. Det funkade prima och man blev inte blöt alls.

När vi kom ner hoppade vi alla in i bilarna och for mot ett efterlängtat glasställe där det inhandlades massor av glass som senare avnjöts på en bänk utanför. Resan fortsatte hemåt med ett glatt humör. Hemma stod maten redo och alla hungriga konfirmader tog för sig av laxen som serverades.

Kvällens lektion blev uppskjuten så alla svettiga elever kunde hoppa in i duschen och vila en stund. Lektionen som hölls av André handlade om Förlåtelse och Församlingen. Det var en intressant och lärorik lektion som många lärde sig mycket av.

På övervåningen serverade Mojo (redaktionell not: Mojo hade gått hem för kvällen, så det var ledarna som fixade kvällsfikat på samma sätt som de gjort varje kväll) sina goda mackor och Oboy. Då alla ätit sig mätta var tiden inne att röra sig mot kyrksalen där André höll i andakten.

Men nu är det dags att gå och sova så God Natt från Hedvig och Melker

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok 2022. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.