Dag 6 – Dans, mord och midnattssol

Dag 6

Hej! Idag är det Ronja och Jonathan som skriver bloggen.

Dagen började med att vi vaknade av att Hanna kom in och spelade små grodorna på full volym. Detta funkade för alla konfirmander förutom Erik som behövde väckas med vattenpistol. Till frukost åt vi gröt och mackor och sen gick vi till morgonandakt där Johanna fortsatte läsa Narnia för oss. Efter det hade vi morgonens lektion där vi började med att diskutera gårdagens film The adjustment bureu och vilka tankar filmen väckte om fri vilja och om det finns en plan för livet.

Sen gick vi upp till lunch för att se att Mojo hade fixat en midsommarbuffé som var fylld av goda saker. Eftersom det ändå är midsommar så delade vi upp oss i grupper och hämtade blommor och björkris för att kunna bygga en helt fantastisk midsommarstång och väldigt vackra blomsterkransar. Vi fick skynda med att plocka bort och byta om till finkläder så att vi kunde börja fira. Vi dansade till alla klassiska midsommarlåtar där alla gick all in. Sen fick vi väldigt fina instruktioner på norska om en fototävling där vi delades in lag och skulle ta så många bilder som möjligt från en lista under en timmas tid. Det här gick galant även om en del lag glömde läsa instruktionerna och försökte sabotera för de andra men de var inte så framgångsrikt. Efter det så ropade Mojo och vi fick fläskkotletter med ugnsbakade potatisar och morötter och det bästa till efterrätt fick vi marängsviss.

Efter middagen hade alla mycket energi och var en väldigt varm dag så några konfirmander bestämde sig för att ha ett vattenkrig som slutade med att alla var dyngsura men ändå glada. Sen fick vi skynda in och byta om för att kunna lösa ett mord som ledarna hade iscensatt. Men det slutade med att den mest oväntade var skyldig och bara en grupp lyckades ta fast mördaren. Vi fick sen veta att vi skulle göra en vandring för att se midnattssol högst uppe på kubben som är en topp i Norge. VI blev alla väldigt taggade och skyndade för att packa väskorna för att klockan nio hoppa in i bilarna och åka i femtiominuter för att komma fram till början av vandringen. Vilket var ganska coolt för vi började vandringen redan ovanför trädgränsen. När vi väl kom upp till toppen möttes vi av något fantastiskt, något helt otroligt för många första gången såg vi midnattssol över topparna. Vi hade tagit med oss hamburgare så vi satt på toppen med varsin hamburgarna och kollade ut över norges toppar när vi såg en hel hjord renar vandra förbi femhundra meter bort. Det var en härlig upplevelse och vi tackar för den här dagen.

Det var allt för idag, Tack och Hejdå J

Det här inlägget postades i Dagbok 2022. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 6 – Dans, mord och midnattssol

  1. Carin Burstedt skriver:

    Vilken upplevelse.S fin det måste vara att få vara tillsammans och vackert väder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.