Dag 5 – Quiz, kalas och köttbullar

Hej, idag är det proffsbloggarna Melker och Hedvig som skriver bloggen.

Denna dag var käre Klas födelsedag. Morgonen startade med Oskar som kom in med en väldigt efterlängtad quiz. Quizet handlade om blandade saker som vi gått igenom under tidigare lektioner. Med senare diskussion med Oskar så fick vi veta att han var väldigt imponerad av allas framgång i quizet förutom Erik som inte var medveten om att quizet ens hade ägt rum. Sedan gick trötta och många förkylda konfirmander och åt frukost. Där sjöng vi ”Ja, må han leva” för första gången idag för Klas.

Sedan var det dags för dagens första lektion där vi gick igenom det sista av Gamla Testamentet. När detta var avklarat så var det dags för lägrets första platsbyte viket visade sig vara svårare en vad alla förväntat sig. Sedan blev vi indelade i fyra olika grupper och följde med de olika ledarna för att prata om våra olika uppfattningar om ondska. Konfirmanderna hade många olika tankar i denna fråga. Det blev intressanta diskussioner med det blev snart dags att avsluta för att gå på lunch. Där köket serverade sina fina köttbullar. På lunchen gjorde vi också i ordning matsäck att ta med på våran topp tur upp på Atoklimpen.

Det blev en fin tur med god utsikt och en känsla av Lord of the rings. Vi stannade till en bra bit upp och åt matsäcken och kollade på utsikten. Sedan delade vi upp oss och några fortsatte upp till toppen och några nöjde sig med utsikten där vi var. Väl uppe på toppen blev det fotografering i mängder. Innan vi började färdas neråt. På vägen stannade vi till och tricksade i snön innan vi fortsatte. Sedan möte vi dom andra som stannat kvar vid fikastoppet och njutit av utsikten. Vi alla fortsatte neråt och tillslut anlände vi till bilarna där vi åkte hem med mycket musik och karaoke.

När vi kom tillbaka var klockan mycket och vi åt en sen middag. Där fick vi tårta ovanpå laxen eftersom det var Klas födelsedag. Vi sjöng då också en andra gång. Sedan så gick vi och bastade och alla kom sent till den redan uppskjutna lektionen. På lektionen såg vi en väldigt bra, fin och spännande film. Efter lektionen gick vi och åt kvällsfika.

Sedan var det dags för den dagliga andakten som hölls av Johanna. Den var väldigt fin och rörande. Den var även tankeväckande. Till skillnad från det normala så var det Kathy som spelade gitarr denna andakt vilken hon gjorde väldigt bra. Med det är vi tacksamma för denna dag som nu är slut.

Det här inlägget postades i Dagbok 2022. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.