Dag 7 – Städ, tacos och gudstjänst

Tjena bloggen!

Dagen ”började” med att vi såg på midnattssolen efter att vi hade ätit hamburgare. Efter vi hade ätit klart så började vi packa ihop för att bege oss nedåt. Innan vi begav oss så bad vi en bön om vår nedfärd och den fantastiska midnattssolen. Sedan begav vi oss ner och alla kom ner hela.

Vi hade fler pauser när vi gick upp än när vi gick ned. In princip så var alla trötta och längtade hem till sängen. Vissa sov, pratade eller satt med sina mobiler på vägen hem i mini bussarna. Vi kom hem vid 3 tiden. Vissa duschade när de kom hem men vissa gick pang bom i säng.

Vi vaknade stillsamt upp kl. 12 alla var lyckliga eftersom vi hade fått sovmorgon. Iallafall fick man möjlighet att sova fram till 11:30. Någon steg upp tidigare för att springa, vilket vi andra tyckte var väldigt onödigt. Till frukost fick vi flera alternativ: gröt, fil, mackor, kaffe, te och o’boy.

Efter frukosten så fick vi instruktioner om vilka områden vi skulle städa och grupperna vi städade med. Grupperna bestod av rumskamraterna dvs. de som hade samma dörr från hallen. Städningen tog längre tid än planerat.

När vi hade städat klart så bytte vi om till kyligare kläder eftersom vi skulle ut och leka. Innan lekarna så testade Oskar oss genom att vi skulle ställa oss i ett 4×5 rutnät. Vi var de första som klarade det och de första som gjorde testet.

Lekarna var under hökens alla vingar, ett två tre ost och kom alla mina små mörtar. Sedan testade vi ”knuten”. Ett två tre ost är också känt för tomtesmyg. Knuten gick ut på att man skulle ställa sig i en ring där allas axlar nuddade varandras axlar. När vi hade ställt oss i en ring så skulle man blunda sedan skulle man sträcka ut sina armar och hitta två händer. När alla fått två händer skulle man öppna ögonen och försöka knyta upp knuten. Denna lek var den roligaste leken eftersom alla var delaktiga. Efter alla lekar så fick man möjlighet att klättra på en klättervägg som sitter på en vägg utanför bygganden. Vissa gick till Ica för att köpa glass och/eller godis.

Sedan var det middag men det kändes som lunch eftersom vi vaknade så sent och var uppe så länge. Till middag fick vi tacos vilket var gott. Vi tror att alla åt mer än vad man ville. Vissa hade synpunkter om hur man vek tortillan.

Efter middagen så hade vi lektion med Klas om gudstjänster. Precis när vi skulle sätta oss ner så lossnade en bit från Folkes stol så han tog en annan stol som visade sig också vara sönder. När väl gudstjänstlektionen började så skulle vi säga vad vi tänkte på när vi såg ordet gudstjänst. Klas tyckte att vi kom på många ord.

Efter det så fick vi kvällsfika vilket bestod av mackor och valfri dryck. De flesta satt utomhus och njöt av solen. Efter kvälls fikat så skulle vissa gå kolla på Midsummer men det visade sig vara svårt eftersom chromcasten funkar men man måste ha rätt internet typ. Efter teknik strulet så hade vi kvälls andakt med Oskar.

Det var allt för idag, vi hoppas att det också blir en bra dag imorn.

//Folke, Martina

Det här inlägget postades i Dagbok 2022. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.