Dag 4 – Bus, gurka och pizza

Tjenare bloggen! Det är ännu en dag, och busen är igång. Idag väcktes tjejerna av en högtalare gömd i deras rum som spelade HÖG musik. Sedan blev det ett litet vattenkrig och klockan hade inte ens passerat 06:00. Det var såklart en väckning klockan åtta gjord av den magiska Klas, men några sängar var tomma. Tio galningar gick upp en timme innan Klas väckte resten av konfirmanderna bara för att fara ut och springa.

Det blev sedan en frukost och snart var det dags för dagens första lektion. Vi fortsatte med Gamla Testamentet från gårdagens lektion och Oskar pratade igenom alla fem Moseböcker på under tre timmar. Sen var Mojo snäll att bjuda oss på lunch, och det blev Gulaschsoppa med lite pannkakor som efterrätt. Under lunchen packade konfirmanderna fika inför dagens tur uppför GURKBERGET. En fyra kilometers lång resa med noll myggbett och två skavsår, men humöret varade ända upp till toppen. Vi såg renar på vägen upp och sen en falkliknande fågel som swishade förbi oss mitt under våran fikastund uppe på den blåsiga toppen.

När vi skulle gå ner till bussarna så saknades en konfirmand, men efter någon minuts letande så hittade vi den saknade pusselbiten. Det gick dubbelt så fort ner till bussarna och det blev allsång hela vägen hem. (Mette sjöng bäst.) Efter fyra timmars utflykt var vi utsvultna och hoppades att Mojo hade lagat ihop ett mirakel, och så blev det: PIZZA!!! Efter middagen var det en ny lektion om den dramatiska resan genom Gamla Testamentet, och Oskar var spelledare. Vi började prata om berget Sinai och kom sedan in i Domarbrevet. Vi slutade lektionen med att Israels folk började ta över land efter land.

Men nu kallar Mojos mackor på oss. Så ha det gött, haj.

/Mette och Levi

Det här inlägget postades i Dagbok 2022. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 4 – Bus, gurka och pizza

 1. Kristina Helldén skriver:

  Tack för roliga fina inlägg! Hälsningar Kristina

 2. Carin Burstedt skriver:

  Härligt att få följa med på lägret.Vårt femte barnbarn som är där.

 3. Anna Sorelius skriver:

  Så fint ni verkar ha det. Kan man ta mojo med hem? Skönt att höra att du tar dig ton Mette! Vi har just anmält dig till idol 😏, hoppas det var ok?!
  🥰/fam sorelius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.