Dag 3 – Bibeln, samarbete och frustration

Skriven av Sigrid och Algot

Dagen började med en glad väckning av Hanna som kom in och spelade hög musik.  Efter frukosten hade vi först en morgonsamling där vi fick höra Johanna som fortsatte med att läsa boken Narnia. Därefter hade vi en lektion med Oskar som berättade om vad bibeln innehåller (vilka böcker som finns i bibeln och ordningen på dessa). Vi fick dessutom skapa en liten teater som visade på ett ungefär hur det gick till när Gud skapade oss människor, iallafall hur Adam och Eva skapades och vad som hände efter.

Till lunch fick vi en ovanlig blandning med varmkorv och bröd med chips. Idag blev det ingen vandring utan vi fick göra samarbets-övningar i två grupper. Dessa visade sig vara svårare än vad vi trott och alla behövde tänka till, ändå misslyckades vi med många men vi hade iallafall väldigt kul.

Efter att vi gjorde våra övningar så skulle vi samlas för att göra två gemensamma övningar med alla konfirmander. I den först övningen skulle vi sänka en mycket lätt pinne till marken där man endast fick hålla under pinnen med två raka fingrar som inte fick släppa pinnen. Detta trodde vi skulle vara enkelt först tills vi insåg hur svårt det är att alla ska sänka en pinne samtidigt utan att släppa kontakten med pinnen.  Den andra övningen gick ut på att vi skulle skapa en fyrkant med hjälp av ett rep men vi fick dock inte prata eller se. Detta var en rolig lek som var extremt svår utan kommunikationen med varandra.

Efter att vi ätit middag hade Johanna en lektion där vi fick lära oss om frälsarkransen, hur man kan be när man vandrar och i slutet fick vi våra frågor från frågelådan besvarade.

Det här inlägget postades i Dagbok 2022. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.