Dag 6 – Midsommar och Jeopardy!

Hejsansvejsan på er! Detta är Simon och Hannes som har fått äran att skriva bloggen idag.

Idag var det midsommarafton! Dagen började som vanligt med go´ frukost, andakt och lektion. Under lektionen delade vi upp oss i grupper som hade i uppgift att komma på 10 lagar som gruppen skulle följa om vi var strandade på en öde ö. Vi diskuterade också filmen ”The Adjustment Bureau” som vi såg igår. Klas och Oskar använde den som grund för att ta upp vad Bibeln säger om fri vilja och ondska.

Idag fick vi pizza till lunch och en glassig efterrätt med choklad och jordgubbar. Det var en extraordinär upplevelse.

Sen var det dags för midsommarfirande och det innebar såklart att vi skulle göra vår egen midsommarstång. Därför behövde vi plocka blommor i mängder och hugga ner björkris för att sedan klä stången med blommorna och riset.

Efter det dansade vi runt stången och sjöng svenska klassiker som ”Små grodorna, räven raskar över isen och prästen lilla kråka”. Det var tydligt att vi konfirmander inte var experter på att fira midsommar. Men det blev ändå ett fenomenalt firande.

Efter firande började en tävling i 3 delar där vi ännu en gång blev uppdelade i grupper. Första delen bestod av en fototävling där man skulle hitta olika saker och fota/filma de tillsammans med hela gruppen närvarande i bilden/videon. Jag (Simon), Nora och Erik vann den första delen. Sedan åt vi en god middag som bestod av potatisklyftor och Mojos hemmagjorda köttbullar. Efter middagen så fortsatte tävlingen med Del 2 och 3 som båda bestod av olika slags Jeopardy (Ett frågesports-spel).

Senare på kvällen spelade vi bollekar och hängde på fjällstationens baksida medan Klas grillade hamburgare. Samtidigt som vi åt fick vi resultaten från tävlingen. Vinnarna var Elliot, Ester och David som vann en mousserande dryck (Alkoholfri såklart). Vi avslutade med en inspirerande kvällsandakt av Joel på baksidan tillsammans med myggen.

Nu ska vi två gå och hänga med de andra till kl 01.00 som lite extra midsommarfirande och för att ledarna är snälla. Hejdå!

Det här inlägget postades i Dagbok 2021. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 6 – Midsommar och Jeopardy!

 1. En lila fåtölj skriver:

  Klas är forfarande helt rörd över hur fina ni alla var som grodor🐸

  • Klas skriver:

   Man kan lugnt säga att jag m.fl skrattade så jag grät över en händelse denna kväll 🙂

 2. Sofie Lindqvist skriver:

  Grattis till vinsten Elliots lag. Midsommarfirande verkar varit väldigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.