Dag 5 – Skönhetstävling och Atoklinten

Hallå där! Vi heter Nathan och Matilda och vi kommer i denna blogg återberätta de fantastiska händelser som utspelade sig denna dag.

Allt började klockan 8 på morgon då Axel och Joel (tror vi) kom in och sjöng ”Godmorgon, Godmorgon” i perfekt pitch.

Efter frukost och tandborstning var det dags för del 3 av Andrés underbara lektioner om det gamla testamentet. Det mest händelserika under lektionen var dragracet mellan David, Jonathan och Emelia. De tävlade nämligen om att bli Nathans (kung …) drottning. David (drottning Esther) var vackrast och vann därför tävlingen.

Efter lunch och en del pingis var det dags var för dagens vandring upp för Atoklinten (Ahlgrens bilar-toppen). Vandringen var tuff, men tack vare Oskars konstanta påminnelser om att dricka vatten överlevde vi turen.

————————————————————————————————————

För Matildas farmor och farfar:

Atoklintenn är en helig plats för samer De använder detta berg som en offerplats. Därför kan man finna mynt instoppade i berget som offer till samernas gudar.

———————————————————————————————————–

Uppe på Atoklinten åt vi vårat medpackade fika. Dock blev vi ganska snabbt avbrutna eftersom vi skulle upp på den egentliga toppen på berget. Några mesar (bl a Matilda, Liv och Klas) stannade kvar för ett extra långt fika. Dessa mesar missade dock mycket roliga händelser som utspelade sig uppe på toppen. På toppen sjöng de modiga själarna ”the circle of life” från lejon kungen, eftersom toppen liknade lejonklippan-ish.

Efter denna otroliga tur var det dags för middag, som bestod av kyckling och ris (tack så mycket Mojo!!!!!).

Vi alla var trötta efter turen och vi förberedde oss att sova på en Klaslektion, men som tur var blev det en film istället. Filmen var tyvärr inte MIB, även fast det kändes lite som det. Istället såg vi ”the adjustment bureau”, som vi kommer att diskutera imorgon med Klas.

Efter denna mediokra film var det dags för kvällsfika följt av en fantastisk underhållande andakt av Axel-ledare.

Varsågod för att ni har fått läsa denna underbara blogg och imorgon blir den säkert helt ok (men inte lika bra som idag eftersom vi inte skriver den imorgon.)

Tack för oss!

Det här inlägget postades i Dagbok 2021. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 5 – Skönhetstävling och Atoklinten

  1. Carin skriver:

    Så härlig ni har det.

  2. Gammelmormor Siw skriver:

    Såg ni några lejon?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.