Dag 9 – Packa, vandra, inte sova!

Här kommer dag 9 (måndagen alltså) från konfirmandernas perspektiv. Trevlig läsning!

Suilad, mellon, från Linnea A och Nils!
Det betyder var hälsad vän på alviska 🙂

Som vanligt startade vi dagen med en vacker väckning (Idas sommarvisa), och en ordentlig frukost. Därefter hölls en lektion om Jesu födelse, innan vi fick en rejäl genomgång om hur vi skulle packa och vart vi INTE skulle bajsa (i grottor). Sedan förberedde vi oss för tvådagarsturen uppe på vid Njölpensjön. Marta samlade in alla telefoner i en låda och vi fick inte ha med oss klockor, pannlampor, eller någonting med batteri i. Vi testade att slå upp tälten, tjejerna för sig, killarna för sig, och ledarna för sig. Tjejerna blev klara snabbast, så de fick kolla så att stormköken fungerade och slå upp extratältet, men blev ändå klara ungefär samtidigt som killarna. Hihi. Efter det packade vi våra vandringsryggsäckar med enskild och gemensam packning, mat, kök, tält etc. Linnea A packade saft, mjölk och o´boy, och Nils packade o´boy och en stor presenning.

Klara först, tjoho!
Isak agerar tältpinne

 Det var en låååång (10 min) åktur tills vi kom fram till parkeringen då det kvarstod en låååång och tuff vandring upp på fjället, med mycket tunga ryggsäckar. Där satte vi upp våra tält och förberedde oss för andakten medan vi åt vårat mysiga kvällsfika som bestod av mackor och o´boy. När alla var mätta och belåtna gick vi upp på en topp i närheten för att ha en blåsig men mysig andakt i solnedgången. Vi sjöng några vackra psalmer medan vi avrundade dagen, eller…?

Hur många tror ni ramlade i?
Gruppbild över trädgränsen

När alla var i sina respektive tält såg Hanna påväg tillbaks från sin toalettvandring en grupp tjejer smyga in i killarnas tält. Då kom Hanna och Marta och undrade vad vi gjorde. Planen var alltså att spela maffia i smyg, men istället fick vi en liten utskällning 😉

Andakt Marta håller
Marta håller andakt!

Det var småprat och skratt tills ”ruggigt sent” enligt Johannes. Tillslut somnade alla konfirmander och ledare. Men under natten vaknade åtminstone Linnea A och frös för att det var så kallt, medan Nils sov som en stock.

Hejdå! Var hälsad! Adjö! God afton! God natt! Vi hörs!

Hälsningar Linnea A och Nils

Det här inlägget postades i Dagbok 2019. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 9 – Packa, vandra, inte sova!

  1. Rikard skriver:

    Tror två konfirmander ramlade i bäcken.

  2. Helena skriver:

    Suilad mellon! Man klarar vilka utmaningar som helst bara man har riktig O’boy med sig. Bra att ni nu vet var man bajsar, men ni behöver visst öva på smygandet mellan tälten…?
    Sov extra gott nu efter kalla nätter! Har halva lägret redan passerat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.