Dag 10 – Solotur, Teambuilding och Maffia

En härlig och varm frukostplats

Vi började dagen med att vakna i tälten och äta stormköksfrukost. Därefter fick vi göra en solotur, vilket menas att vi besteg det närmaste berget och isolerade oss från varandra under obestämd tid. Vi fick inte prata eller ha med någon typ av underhållning. Många tyckte att det var roligt men en stor utmaning, medan andra tyckte att det var jobbigt och tråkigt. En natt med mycket snack resulterade i att många var trötta och somnade uppe på berget och blev solbrända av den skinande solen. Efter några timmar började konfirmanderna traska sig ner för berget för att äta lunch, vilket bestod av varma koppen, oboy och mackor. Efter att alla konfirmander hade käkat sig mätta hade vi reflektion med många bra och intressanta tankar och funderingar.

(2) Nu bär deras egna vandring av, hur ska det gå?
(1) Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för Konfirmanderna.

Efter lunchen så skulle vi vandra 3 km i uppförsbacke hela vägen till toppen på Gielestjåhke-berget. Detta gjordes helt utan ledare som en teambuilding aktivitet. På vägen upp gick det mycket bra med många vattenpauser. Väl uppe på Gielestjåhke-berget, som har en fin utsikt, tog vi en fikapaus som bestod av bullar. Efter en liten diskussion så bestämde vi oss för att gå ner för berget för att vi visste att middagen väntade på oss. Maten bestod av makaroner och quornfärs. Efter det hade vi reflektion på vandringen med både positiva och konstruktiva åsikter som hjälpte till att ge en bra utvärdering på vandringen. 

(4)Ser ni de härliga konfirmanderna?
(3) – Är vi framme snart?

Sedan gick vi upp till en mysig bergstopp för att ha andakt med fina sånger och jobbiga mygg. När andakten var slut så gick vi ner till lägret för att käka kvällsfika. När alla var mätta och fulla av oboy klämde vi in oss i killarnas tält för att köra maffia. Efter två rundor av maffia och mycket skratt blev vi tvingade att gå och lägga oss mycket tidigt!

Vårat lilla hem
Oskar leder Maffia i ett fullt tält

Mvh, Ivan å Moa

 
 
 
 
Dagens inlägg (dag 11) kommer upp imorgon, så att ni hinner med att läsa om allt spännande vi gör. /Ella och Johannes 

 

Det här inlägget postades i Dagbok 2019. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dag 10 – Solotur, Teambuilding och Maffia

 1. Helena skriver:

  Ni ränner på toppar som bergsgetter ? men så är ni visst ett toppengäng på toppenläger. Krya på er som kylat ner er!

 2. Andreas skriver:

  Är avudsjuk på er. Toppen att få vara i fjälls så mycket!

 3. Fd Ledar André skriver:

  Vad fint ni har det.
  Några frågor: Har Marta visat upp sin rumpvärmare? Har Oskar berättat sina 2 skämt?
  Varför busar ni inte med Klas?
  Tips: lyft aldrig på fjolårets bajs-sten.
  Njut i massor andra halvan av lägret.
  /André- ledare på den 9 senaste lägren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.