Dag 11 – Skallgång, biltrubbel och trötthet

Tjabba tjena hallå!
Vi är dom som har bloggen idag och vi heter Ellen och Alfred.

Tälten fälls för sista gången

Idag var sista dagen vi var vid Njölpen och alla var riktigt trötta. Ingen fick heller frukost före dem hade packat ner allt i sin ryggsäck och det blev därför en riktigt seg start på dagen, i alla fall för oss. När vi väl hade fått frukost så skulle vi ju såklart packa tälten. Sedan precis innan vi for så fick vi även gå skallgång för att leta skräp. Sen bar det av neråt. Vatten påmindes det om som vanligt och vi halkade ner på lera och våta stenar.

Oskar leder militant skallgång
Viktigt med hygien tycker Alva

Med tanke på hur snabbt det gick att gå ner kanske vi inte behövde stressa med packningen tidigare för att hinna till lunch. Dock så fick vi mer problem när vi kom till bilarna och märkte att en bil inte startade, men då hade redan den första bilen farit iväg, så då var det bara tre bilar kvar. Efter ett tag så hade två bilar kommit hem och hade till och med hunnit äta raggmunkar innan de sista bilarna kom, och det visade sig att den trasiga bilen står kvar där än idag. Sedan diskade vi bl.a. stormkök och hängde upp tält, och sen fick vi fritt.

Kämpa sista biten hem!
Här tror Ella och Johannes att de vet hur man gör
Här tror Nils att han går mot en bil som kommer att starta

På lektionen gjorde vi även sketcher om olika bibelberättelser om Jesus.  I en av dem var det en liknelse då en kort person skulle stå på en stol för att se över dem långa, men Isak var så lång att stolen inte räckte för att Tilda skulle kunna se över honom, så han fick ducka istället.

Ellen med en tydlig känsla inför disk
Tilda med blandade känslor inför disk

Nu håller Moa på att lära Oskar att flossa och det vill vi se, så hejdå bloggen!
//Ellen och Alfred

Håll utkik på bloggen senare ikväll när vi äntligen är i fas igen 😀

Det här inlägget postades i Dagbok 2019. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 11 – Skallgång, biltrubbel och trötthet

 1. Andreas skriver:

  Jag tror att Tilda innerst inne gillar att diska. 🙂

 2. Anna skriver:

  Känner igen en viss min ? men det är ok Tilda, man behöver inte tycka om allt.

  Så härligt ni verkar ha det & ni verkar även vara ett härligt gäng

 3. Helena skriver:

  Krya på de förkylda och bilen också. Kanske halstabletter hjälper för båda ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.