Dag 12 – Födelsedag, skvaller och hysteriska skratt

Tjo bror/syster/icke binära!

Amanda och Kristina här med senaste skvallret från det bästa och coolaste konfalägret i landet!

Innan vi börjar vill vi hälsa grattis till Samuel som idag blev straffmyndig och mottog godis med ett värde av 150 spänn (lagligt införskaffat av några andra straffmyndiga, förutom en som fortfarande får spöa folk, hon hälsar att hon dock inte gjort det än). Grattis Samuel!


(Edit K2: Här får Samuel ett paket mjölk av sina konfakompisar:)

Dagen började hursomhelst med en efterlängtad sovmorgon som alla (utom möjligen Laban) njöt av. Vi fick förmånen att sova en HEL timma till (3600 sekunder för att vara exakt). Fantastiskt! Marta fick äran att väcka oss eftersom att K2:orna fick lite ledigt idag. (Vi har har inte saknat er kära K2:or, nä skoja bara, vi älskar er! Vem skulle, om inte ni, ta hand om våra smutsiga kläder?)

Efter den ovanligt lugna väckningen följde frukost med sång för Samuel, och sedan morgonandakt i vanlig ordning fast en timma förskjutet. Sen höll Marta en lektion om vad Jesus sa och gjorde och det blev mycket läsning ur Bibeln och några (som vanligt) givande diskussioner. (Vi funderar fortfarande på vad dessa diskussioner handlande om.)

Sedan följde lunch som idag bestod av Gulaschsoppa med lyxigt Ica-bröd.

På grund av det ihållande spöregnet (inte sååå överdrivet) så beslutade våra ledare att vi skulle vara inne hela dagen. De beslutade också att det var dags för vår allas favoritaktivtet, städning! Dock så behövde vi inte städa så länge idag eftersom att vi städade förra veckan och då gjorde allting extremt noggrant. Speciellt glada över detta (att det inte behövde vara så noggrant idag) var nog Ebba och Marceline som slapp gräva i golvbrunnarna.

För att sedan fördriva tiden mellan städningen och de ”riktiga” aktiviteterna/lekarna så körde Klas en improviserad Hänga-Gubben omgång. Efter att ha genomlidit detta kan vi konstatera att Klas som fyllde 59 förra veckan förmodligen lider av minnesluckor och ålderdom. Sorry Klas, sanningen svider och barn är ärliga (speciellt de som ännu inte är straffmyndiga)!

Efter denna psykiatriska slutsats så följde de ”riktiga” aktiviteterna. Vi konfirmander delades in i fyra grupper och skulle sedan leta bilder på hela gården till bibelverser. För en icke nämnd grupp gick det dock inte så bra, vi skyller på flyttade bilder. Vad kan annars vårt totala misslyckande bero på?

Och nu till det ni alla väntat på, skvallret! För vi körde nämligen TVÅ mycket speciella lekar och inte vilka lekar som helst.. Vi förstår att detta låter extremt läskigt men vi kan lugna alla oroliga föräldrar med att alla överlevde, om än så med psykiska men.

Den första gick ut på att vi delades in i två grupper och att vi sedan i gruppen skulle låta en apelsin vandra mellan oss genom att klämma fast den under hakan (otydlig förklaring men se bilder). Denna ”lek” resulterade i många kreativa omfamningar och hysteriska skratt.

Den andra leken var betydligt mer extrem, och gick ut på att man i samma grupp skulle föra ett spelkort mellan varandra genom att ENDAST röra det med munnen. Man fick inte bita i kortet undan var tvungen att suga fast kortet. Idén med leken är att man inte ska komma mun mot mun men (föga förvånat) så blev det trots allt några oanade tjusiga kyssar. Klas lyckades bland annat fånga Thea och Jacobs kortvariga romans på bild men även Laban och Ebba och Laban och Igor.

Och detta (Igor och Labans kyss) resulterade i att Igor (och Labans?) fru Karin blev mycket förargad. Vid lunchen förde de nygifta och äkta makarna nämligen en mycket intressant diskussion om vem som är gift med vem. Det var egentligen Laban som började med frågan: ”Igor gifte sig med Karin i mitt namn (edit oss: läs en notis på bloggen dag 11). Alltså är jag och Igor gifta med Karin. Men innebär det då att jag är gift med Igor?”

Bilden har dock gett oss svaret; Ja Laban, du är gift med Igor. (Om ni mot all förmodan skulle tröttna på era äktenskap så finns ju alltid skilsmässa.)

Efter alla stojiga lekar så åt vi middag, fisk och potatis, med kökets egna tårta som efterrätt. Tack köket för den! Där efter följde lektion med Marta och då fortsatte vi att diskutera Jesus, denna gång med mer fokus på vad han sa om sig själv och liknelser han använde sig av. Vi fick även i grupper skriva om några kända liknelser och det resulterade i bl.a. liknelsen om ”Blocket” och ”Den förlorade konfirmanden”.

I skrivande stund är det strax kvällsandakt och vi är varma på oboy. Nu måste vi verkligen avsluta innan vi kommer försent till andakten och så att ni orkar läsa dagens citat.

Dagens roligaste citat:

Vi är inte vinnarskallar, vi är regelrätta. /Karin (under Klas Hängagubben-minnesluckor)

Dagens finaste citat:

Jag är som ett lås, svår att öppna om man inte har rätt nyckel. /Ella

God afton vårt kära herrskap, nu tackar vi som ödmjukast för oss (och springer till kvällsandakten)

// Kristina och Amanda

Det här inlägget postades i Dagbok 2018. Bokmärk permalänken.

7 svar på Dag 12 – Födelsedag, skvaller och hysteriska skratt

 1. Lars Renström skriver:

  Härligt! Är bara liiiiite avundsjuk… 😛 Det är nämligen exakt 30 (!!) år sedan jag själv befann mig i Hemavan och pysslade med liknande tokiga aktiviteter som ni nu håller på med. Fast min mamma och pappa hade inte förmånen att dag för dag få läsa dagbok och se bilder på mig. Stackars dom. Oj vad dom måste ha gråtit! 😉
  Kram på er och fortsätt att ha det bäst! Nu är det bara knappt hälften kvar innan… REDOVISNINGEN! 😀
  //Amandas pinsamma pappa Lars

 2. Eva Docksta skriver:

  Tack för alla glädjetårar efter dagens läsning av ert inlägg. En otroligt målande läsning av er dag.
  Kram på er

 3. Eva L skriver:

  Tack för att ni firade Samuel på hans dag! Det värmer mammahjärtat.

 4. Ellas mamma Gertrud skriver:

  Är verkligen också avundsjuk på de roliga och galna saker ni hittar på. Själv konfirmerade jag mig i Svenska kyrkan i hålan vi bor i nu. Det var inte alls roligt! Ha det bäst! Kram Ella

 5. Maria skriver:

  Så roligt att läsa om alla era äventyr inomhus en regnig dag!:)
  Vi har börjat nedräkningen och se upp- för snart komer vi! Och då blir det bättre väder! Eftersom vi också konfirmerades för ganska prick 30 år sedan på bra konfirmationsläger ( i Svenska kyrkan) så har vi vissa aningar… Längtar efter er- även om vi förstår att ni har så fullt upp med varandra att ni inte längtar ett ensaste dugg efter oss(:.
  Många kramar / Mamma och Pappa

 6. Pinsammaste pappen skriver:

  Oh så fint och gulligt ni verkar ha:)

  När jag var på övningar i Hemavan på 1990-talet (före Internet-Tänk…), så gick det ut på att öva tillsammans för att göra eldöverfall i fjällterräng…, men även att bygga snöbivack….

  Hemavan är bra till mycket

  Gissa vems allramest pinsamma pappa som jag är ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.