Dag 13 – Kalle Anka, Kalle Songer och K(v)alle Fika

Hej alla som läser!

Idag blev vi väckta av juleftermiddagens favorit: fågeln i kalle Ankas safari. Alla var sega idag men vi märkte ändå att vissa saknade en sko. Under frukosten fick vi det ”roliga” beskedet om att vi skulle ut på tur.

Efter frukosten så gick vi upp till kyrksalen för att lyssna när André läste ur boken: Undercentralen.

Det första vi märkte när vi kom in i lektionssalen var att någon hade bytt plats på alla biblar. Lektionen i sig handlade om Jesus korsfästelse. Vi läste om det i de olika evangelierna. I slutet av lektionen fick vi reda på vilket fjäll vi skulle upp på: Braket.

Lunchen var pannkakor med sylt och grädde, mums.

Precis innan vi åkte på tur märkte vi att skorna hängde i flaggstången. Vi har spånat och vi tror att det är ledarna (André).

Sen åkte vi iväg med i lagbussen till fjället, Det var mindre jobbigt och soligare än vi hade trott. Nästan uppe på fjället fans det en sjö. Där stannade vissa medans de andra gick upp till toppen. Efter vaniljbullarna hade vi ett ”hemligt” möte om hur och när vi ska ge igen på ledarna. Mötet avslutades abrupt av att André ville gå ner igen.

  

När vi kom ner och hem igen så hittade vi Igors kalsonger i frysen.

Sen åt vi tacos och gjorde oss i ordning med kuddar och täcken för att se filmen: The Passion of the Christ. En film om Jesu korsfästelse och inga detaljer var utelämnade, INGA. Många gick ut under filmens gång för att filmen var så jobbig att se på.

Nu har vi käkat kvällsfika och ska snart ha andakt, Gonatt.

Dagens citat: Igor kan du inte vara lite drygare – Karin    

Ella & Simon

Tillägg K2 och Klas: Idag fyllde ledarMarta år och i present fick hon sin pojkvän Ingemar samt en förlovningsring i titan! GRATTIS<3333

Det här inlägget postades i Dagbok 2018. Bokmärk permalänken.

6 svar på Dag 13 – Kalle Anka, Kalle Songer och K(v)alle Fika

 1. Monika Fugukärn skriver:

  Gött att ni verkar fått bättre väder☀️. Men det är klart att viktigast är att ni trivs, har kul och hittar er själva lite mer… då har vädret inte så stor betydelse. Grattis till förlovning och födelsedag?. Åter igen- Laban jag älskar dig❤️. Kram på er från Labans mor?. Tack förresten för alla goa berättelser ni delar?.

 2. Kristina Ericson skriver:

  Vilken härlig blandning av skoj och allvar! Så ska väl Sveriges bästa konfaläger vara!!! Fortsätt hitta på bus och passa på att lära mycket från Bibeln.
  Jättefina bilder på er och naturen!
  Kram särskilt till Ellen från mormor och morfar

 3. Eva L skriver:

  Äntligen! Som jag har väntat på att det ska komma berättelser om bus! Så klart kommer ni på någon rolig motattack!
  Grattis på födelsedagen Marta! Grattis till förlovningen Marta och fästman!

 4. Joe Hakim skriver:

  Va härligt det verkar vara. Det här kan nog vara det sämsta som hänt Ella ? för nu vet vi att hon klarar sig utan oss, med nya människor som förhoppningsvis blivit kompisar o vänner och som det verkar kan hon städa också ? …eller?… fast det kan man knappt tro?. Jorå förresten ibland händer det att damsugarn släpas över golvet o diskmaskinen töms?. Och att det går att överleva utan telefonen i högsta hugg. Det är inte lugnt när du inte är här (de andra täcker upp för dig med) men du saknas lite. Jag hoppas jag har den rätta nyckeln?. Längtar efter att ses. Ska bli skönt när du kommer hem så vi kan se 3:e delen av Mazerunner ☺️ J H

 5. Maria S skriver:

  Grattis Marta och Ingemar!
  Alla ser så härligt glada ut, och det där leendet under gröna kepan, det får mammahjärtat att slå volter av både lycka och längt. Kram på dej älsklingsEllen ❤️.

 6. Lindelöfs skriver:

  Vilka bra väckningsmetoder ni hittar på ledare! Måste ta och testa några av dem här hemma med… ?
  Ni är fantastiska på att skriva målande om era dagar. Håller med Maria S, ljuvligt att se våra teens, hjärtat skuttar till av glädje, stolthet och längtan♥
  Grattis Marta i dubbel bemärkelse och stort grattis till fästmannen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.