Dag 4 – Rosa Pantern, Gurkfjället och gapiga lektioner

Hej alla oroliga föräldrar och avundsjuka syskon! (Vi tror att ni är majoritet av läsarna men såklart önskar vi resten av er läsare varmt välkomna till denna underbara blogg!)

Dagen började storartat med att K2Malin, Vilma och Sophia väckte alla med sann spionkänsla. Solglasögon, luva och rosa panternmusik, you name it. Sedan åt vi en välsmakande frukost och därefter följde morgonandakten.

Denna dag leddes morgonandakten av Marta med lite stöd från André. Sedan följde en intensiv och relativt gapig lektion med André (och ett drama med Marta) om Gamla Testament. Vi hann igenom mer än vi orkar skriva om men vi har efter gemensamt överläggningar kommit fram till att vi lärde oss något.

  

Efter lektionen följde lunch, som idag var någon pyttipanna och den var god. Under lunchen gjorde vi även smörgåsar att ta med till dagens fjälltur, Gurkfjället.

Sagt och gjort, efter lunch drog vi iväg till Gurkfjället för att bestiga detta fjäll som inte alls liknar en gurka. Dock så var detta en väldigt uppskattad tur även om det blåste väldigt, väldigt mycket. Väl på toppen åt vi medhavd matsäck och tog gruppbilder vid stupet. Vi vill även poängtera för roliga föräldrar att ingen trilla ner för stupet. Klas var gladast över detta eftersom att han inte behövde ta ett jobbigt samtal med någon av er föräldrar.

Väl tillbaka på gården åt vi en smarrig middag bestående av en kronhjortskavsgryta (vi fråga kocken) med svamp och kokt potatis. Dessutom gjorde lingonsylten att det blev rena lyxkäket.

Efter maten tog många och duschade eftersom att alla inte hann före maten. André blev dock väldigt besviken över att alla kom i tid till den följande gapiga lektion eftersom att han hade förberett ett straff till den som kom försent. Någon som nästan kom försent var lyckligt ovetande om den hotande faran. Denna lektion var precis som den i morse intensiv, gapig och fullproppad med Bibelhistorier.

I skrivande stund sitter vi själva i en för ovanlighetens skull i en TYST lektionssal, måste bero på att André inte är här. Det som kommer hända nu är att vi snart har kvällsfika, sedan kvällsandakt och efter det totalt kaos i cirka en halvtimma innan det förhoppningsvis (?) blir tyst kl. 22.30.

Nu tackar vi för oss!

Samuel.L & Kristina

Det här inlägget postades i Dagbok 2018. Bokmärk permalänken.

5 svar på Dag 4 – Rosa Pantern, Gurkfjället och gapiga lektioner

 1. Eva Lundbäck skriver:

  Vad roliga ni är! Tack för info, vi känner oss lugnade över det där m stupet. Bra m. blåsig dag inga mygg kunde äta upp er. Fortsätt ha det bra och gapigt (eller vad ni nu ska lära er imorgon) 🙂

  • LedarAndré skriver:

   Jag har inget som helst ansvar för gapigheten. Däremot kom 5 från K2 in mitt i min stillsamma lektion och rappade budorden, så jag skyller på dem 🙂

 2. Maria skriver:

  Det låter precis som det ska från ett konfaläger:) Rappa på! Syskon hälsar att han inte är avundsjuk. Och visst blev vi mycket lugnare av att höra att ingen trillat utför stupet..detvarju just det vi satt och funderade på:) Ha det fortsatt härligt! Allt gott! / Mamma och pappa

 3. Annie Furukärn Eriksson skriver:

  Hej! Annie här. Jag är Labnas storasyster. Hoppas ni har det bra! Saknar dig baban <3
  Älskar dig mest! Farmor, Sanna och Hannah hälsar. puss och kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.