Dag 3 – Underliga objekt, pirayapojken och charader

Hej!

På morgonen så väcktes alla av två rånare som sprang runt i Annexet och tvingade ner alla ungdomar på golvet medans dom sköt varandra. Detta var dagens väckningsprocedur.

Vi åt frukost 08:30, hade morgonandakt 09:15 där vi fortsatte lyssna på den konstiga prästen som lästes av ledar-Marta. Kl 09:30 hade vi lektion med Marta om skapelsen, treenigheten och en god värld. Kl 12:00 åt vi lunch som bestod av korv med bröd. 

Kl 13:00 hade vi samarbetsövningar ute på gården. Vi delades upp i två grupper, en grupp med André och en med Klas. Första övningen kastade vi boll och andra underliga objekt till varandra, t.ex sten och tändsticksask medans vi sade varandras namn. Den handlade om att lära känna varandra och ha ett bra samarbete. Den andra övningen skulle vi byta platser på en smal stock, utan att nudda marken och ställa oss i bokstavsordning. Om någon ramlade fick alla börja om från början.

 

Den tredje övingen skulle vi komma över en pirayasjö med hjälp av träbitar, där Thea tappade tre(!!) träbitar så pirayapojken åt upp dom.

 

Den sista övningen skulle vi med hjälp av två fingrar lägga ner ett rör på backen och alla i laget var tvungna att vidröra röret hela tiden. André (pirayapojken) blev stum så fort alla övningar började, så han var inte till så stor hjälp.

 

Kl 16:30 var det middag. Idag var det fläskkarré, potatis och peppar/gräddsås. Väldigt gott. Efter middagen gick alla och vilade, antingen i Annexet eller stora huset. Kl 18:00 var det dags för våran allra första lektion med André. Rolig, spännande och lärorik. Vi lärde oss stödgester för att komma ihåg början till Moseböckerna. Nu ska vi gå upp och äta kvällsfika med alla andra, sedan kvällsandakt där det bl.a blir sång och bön. Sist med inte minst blir det charader i Annexet, styrt av Ebba och Marceline. Därefter, kl 22:30 ska vi sova. 

På återseende, Jacob och Karin. 

Tack och Hej leverpastej! 

Tillägg K2:

Idag var även vi K2or på en egen liten tur tillsammans med Marta, Sayuri och Noomi.

 

Det här inlägget postades i Dagbok 2018. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.