Dag 15 – Kastrullväckning, doppboll och chokladbollar

Dagen började med en brutal väckning av våra goda vänner, Wilma och Nina som bankade med kastrull lock och sprutade vatten på oss för att ge hämd från gårdagens snömulningar. Vi drog oss till frukosten och lyssnade sedan på boken undercentralen. Kapitlet handlade om David som dödade Goliat. mer minns vi inte.

Sen gick vi ner till klassrummet och på vägen ner var några tvungna att ställa upp sina skor på hyllan och springa ett varv runt huset. Dagens första lektion handlade om död och uppståndelse. Vi fick också lära oss att hantera sorg. Det var en av de viktigaste och mest seriösa lektionerna hittils (enligt Andre).

Lunchen bestod av potatisbullar och fruktsallad. Vi tog även farväl av den trevliga mattanten Ulrika.

Sen var det dags för fotboll i regnet (igen). Ena lagets taktik var att bilda en mur och springa vrålande mot den stackars spelare med bollen. Skrämmande! Matchen slutade med trötta ben, blöta fötter och vinst. Sen kom den fina utmaningen att knyta ihop alla fötter och spela fotboll. Vi spelade även doppboll ( även kallat droppboll av Andre). Det var tråkigt. (kommentar av mig). Uteaktiviteten avslutades med en dramatisk fotbollsmatch med glidtacklingar, usla målvakter, bra backar och morötter.

Åkte bil hem (bara fotbollsproffs), duschade, åt middag som bestod av köttgryta och potatis (soppa för dom vegetariska).

Efter middagen gick dom flesta till ica för att köpa godis och andra nödvändiga saker. Sen började dagen andra lektion, vi såg på filmen Narnia och blev bjudna på chokladbollar.

Kvällsandakten var fin och mysig. Klas bad för oss. Var och en. Ett bra slut på dagen.

Nu säger vi godnatt! Hej då. /Agnes och Alexine.

Det här inlägget postades i Dagbok 2017. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 15 – Kastrullväckning, doppboll och chokladbollar

 1. Ulrika skriver:

  Hej på er alla!

  Nu har jag, ”mattanten” Ulrika, hittat fram till er trevliga blogg så jag kan hålla lite koll på vad ni gör! När det gäller vädret har ni ju fått vara med om det mesta, snö, sol, värme och regn. Hoppas att ni har det bra nu i slutspurten på lägret!

  Ulrika

  • Vilma Strand skriver:

   Hejhej, välkommen hit och tack för god mat!
   Ja, vi har tagit oss genom det mesta. På söndag hoppas vi på sol! 🙂

 2. Helena A skriver:

  Härligt att humöret verkar vara på topp fast vädret ser mer ”ner” ut. Riktig värme kommer från hjärtat ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.