Dag 14 – Fjärilsmaskdans, Gryttind och tredje snöbollsvärldskriget

Tja tja bloggen, Nina Kanin och Wilma Kill’ma här!

Dagen startade med en katastrofal väckning av André den andre då vissa blev bortglömda och fick inte se hans fina fjärilsmasksdans med fin fjärilssång i bakgrunden. På frukosten var allt som vanligt och sedan hade vi vår dagliga morgon samling.

Fast alla blev mållösa av ren lycka när vi fick reda på att lektionen var inställd och att vi istället skulle dra på utflykt till Norge!

Resan dit var mycket varm och lång i den kvava bussen, men vi överlevde trots allt ändå. Efter 40 minuter hade vi nått vår destination, men äventyret till vårt mål, Gryttindsberget, var inte lätt. Vi möttes av ett problem när en flod (som är en bäck enligt norrlänningar) korsade vår väg och vi hade endast en planka att använda oss av för att ta oss över.  Med bra samarbete och kommunikation lyckades vi bygga en ”bro” över och alla kom över rätt så torra, eller det beror på hur man definierar torr. Om man definierar torr som dyngsura skor så var vi alla torra.

 

På vandringen upp fick vi, en och en, gå på en hängbro över en riktig flod. Men det var hur som helst en vacker tur och vi åt lunch vid en vacker, men iskall sjö, som speciellt André kan intyga om. Men det var inte slutedestinationen, utan det var toppen på det höga berget Gryttind.

   

Vägen dit var lugn och stillsam medan tillbaka vägen var mycket mer fartfylld. Det var tredje världskriget som bröt ut den soliga sommardagen 2017!!! Det var flygande snökanoner och hagelskott av snö som for ner över alla konfirmanderna. Det var en en svår och hård strid som slutade med dyngsura kläder… men striden är inte över så länge Wilma och Nina har ett finger med i spelet…

Det här inlägget postades i Dagbok 2017. Bokmärk permalänken.

6 svar på Dag 14 – Fjärilsmaskdans, Gryttind och tredje snöbollsvärldskriget

 1. Sayuri skriver:

  Wow, fjärilsmaskdansen verkar va ny, har inte sett André framföra den innan. Om ni ser den igen får ni gärna filma och lägga ut 😉
  /En nyfiken fru

 2. Helena A skriver:

  Jag håller med Sayuri, fjärilsmaskdansuppvisning vill vi alla se och vad är en riktig sommar utan snöbollskrig ?

 3. Lena R skriver:

  Tack för att ni delar med er. Man blir så glad av att läsa om era äventyr och på bilderna ser ni ut att ha så kul ihop. Det blir roligt att få träffa er alla.

 4. Kristina skriver:

  Det är trevligt att få läsa om era lektioner och se foton från era äventyr ni är med om, i en fantastiska miljön ni fått förmånen att komma till.

 5. Eva skriver:

  ”Till topps” på tur till norsk fjälltopp.
  Vilka toppen-äventyr ni får vara med om och vilka tuffingar ni är då ni korsar alla strida vattendrag.
  Tack för att ni delar med er av era häftiga upplevelser!

 6. Joakim P skriver:

  Trevligt att höra (och se) att ni har det gott däruppe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.