Dag 18 – Grotta, prov och konflikter

Dagen började med den ordinarie, men IMG_4185fantastiska väckning av den högljudda (ingen dålig egenskap, Simon vi älskar dig) Simon och eventuellt Maja (Kommer inte ihåg, hon låg förmodligen i sängen*) som spelade denna morgonen ”Wake me up” av Avicii. De flesta vaknade upp med en mindre uppskattning till ljudet medans andra glatt hoppade ur sängen. Senare åt vi en delikat frukost där vi också fick reda på att vi skulle på ännu ett äventyr, vi skulle på en grottur!

Efter den lugna morgonandakten så packade alla ihop de sista sakerna innan vi satte oss i bilar och bussar för att ta oss till grottan. När vi gått av respektive fordon så mötte vi Mojo och Parne som visade vägen till grottan. När vi anlänt delade den snälle Sverker upp oss i 4 grupper. Grupp 1 och 3 skulle få börja gå i grotta så de började klä på sig sin fina blåa overall samt sin matchande blå hjälm. Samtidigt försökte de andra grupperna hålla värmen i regnet medan de åt lunch.

IMG_4272IMG_4211IMG_4283

IMG_4278När det var dags för att gå ner i grottan är vi ganska säkra på att majoriteten var ganska så oroliga. Vi skulle nämligen krypa igenom en ytters smal ingång ner under jorden. Vi var tvugna att krypa, klättra och i princip stå i en stark bäck. Jag tror att alla kan hålla med att det var en av de mest häftiga upplevelserna hittills.

När vi återvände hem var flera mycket trötta och hungriga, som tur var, var det middag. Vid lektionen så blev alla konfirmander överraskade med ett prov! Detta var ett ytterst knepigt prov, men ledarna har hintat om att de FLESTA blev godkända. Efteråt så fick vi i belöning se filmen Narnia. Det blev en konflikt mellan två specifika,underbara, fantastiska konfirmander som handlade om Edmund var irriterande eller inte (det är han självklart (inte)).

IMG_4329 IMG_4331 IMG_4336 IMG_4342

Efter den spännande filmen och konflikten (som pågick hela filmen och pågår fortfarande) så gick alla upp till kvällsfikat innan den fantastiska andakten som leddes av den asgrymme André. Nu sitter vi och njuter av ännu en kopp choklad innan vi ska gå och lägga oss.

Farväl!
/Sophia och Tild (All credd till Sophia som skrivit men lite till Tilda som suttit tålmodigt och rättat alla stavfel (det var många))

Ps: Ursäkta, men detta inlägg var skrivet av två trötta konfirmander.


*Sophia och Tilda… Maja gjorde er frukost. Jag tar själv åt mig äran till den fantastiska väckningen 😉 /Ledar-Simon

Kommentera gärna på detta fantastiska blogginlägg som är skriven av de underbara författarna!!!!!

Det här inlägget postades i Dagbok 2012. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 18 – Grotta, prov och konflikter

 1. Maria Johansson skriver:

  Bra skrivet, Sophia
  OCH bra rättat, Tilda.
  Snyggt teamwork helt enkelt.
  Det är som jag och Klas förr.
  Han bra på skriva, jag bra på att rätta.
  Nu är han bra på ALLT 😀 och klarar sig själv.
  /Maria J ( Mini P )
  Ps. Förmågan att retas måste dock vara medfödd hos honom, eller vad tror ni? Ds.

 2. Helena Apelqvist skriver:

  Somliga tror att grottmänniskor dött ut för länge sedan, men det bor fortfarande en i oss alla. Det var faktiskt IKEA som vände trenden och flyttade oss till betong- och trägrottor. Några hus kan ännu ses i träden utanför Harads ?…helt säkert!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.