Dag 10 – synd och avfärd

IMG_3114 IMG_3117Dagen började med att Maja och Simon hostade sig igenom korridoren istället för att sjunga. Dock vaknade alla tillslut. Andrés gröt inmundigades till frukost innan ytterligare ett avsnitt av Lars Collmars bok Undercentralen lästes. Därefter var det dags för lektion. Idag fokuserade vi på gårdagens filmvisning av Passion of Christ. En film väl värd att se, dock med mycket fokus på samtalet efteråt. Vem var jesus? Varför måste Jesus dö?Därefter spelades sedvanlig pingisturnering och segrare var som vanligt Jenny (pingpong) Berg. Lektionen efter det handlade om det svåra begreppet synd och hur vi hanterar det. Detta ledde oss in på ordet förlåtelse och lektionen avslutades med olika ställningstagande kring olika förlåtelsesituationer som kan uppstå i vardagen.

Under raggmunkelunchen sjöng vi för LedarMarta som fyller 30 år imorgon. Hon fick paket innehållande matlådekit att ta med ut på övernattningsturen som äger rum från ikväll till torsdag lunch.  Så eftermiddagen bestod av att träna på tältuppsättning samt packa sina personliga saker. Det som inte behövs packa är Mobil, mobilen samt telefon. Hur skall vi kunna leva utan denna pryl i 3 dagar? Är det möjligt? Kommer vi att överleva?

Denna kväll kommer att avslutas i tält, i solnedgång vid Njölpens sluttningar. Rapporter om vad vi haft för oss kommer under torsdagen så försök att hålla ut till dess.

Kommentera gärna och önska oss lycka till på färden.

Kvar på gården för akut kontaktsbehov finns LedarAndré

/LedarAndré

 

 

 

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2016. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 10 – synd och avfärd

 1. Åsa Lundbäck skriver:

  Önskar er en härlig tur! Lycka till!

 2. Kristina Berg skriver:

  Heja Jenny!!

 3. Helena Apelqvist skriver:

  Passion of Christ – evangelium a la Mel Gibson och Felix ketchup ?
  Önskar er en toppentur ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.