Dag 11 – Tystnad, ledarfritt och brottning

På tisdagkvällen ankom vi till våran lägerplats klockan…ehm…vi hade ingen klocka. Det var en av utmaningarna, att inte ha med sig någon elektronik med på äventyret.

Efter en hård kamp om vem som var först med tältuppsättningen så blev det kvällsfika och en liten andakt som ledes av LedarSimon. Sedan började folket att dra sig mot sovsäckarna och några spelade Maffia (alla utom ledarna som sov… (försökte)).

På onsdag morgon väcktes alla konfirmander tidigt (tror vi) av en otrolig kyla. Sedan fick vi sova efter lite mer kläder hade blivit påsatta. På morgonen när alla hade vaknat så åt vi frukost och pratade lite mer än vad man brukar göra på gården (för mobiler var inte med J )

Sedan fick vi en utmaning, alla konfirmander skulle gå och sätta sig ensamma i 2 timmar och bara vara tyst, det var en hemsk utmaning för vissa och vissa andra njöt av tystnaden.

När det började närma sig 2 timmar så började alla att söka sig tillbaka till lägret som blev ett hem. (typ)

Sedan njöt vi av en tyst lunch (med några viskningar). Sedan fick alla reflektera över övningen och säga vad man skulle ta med sig från utmaningen i livet.

DSC01574Nästa utmaning var att konfirmanderna skulle gå på en ledarfri tur medans några som led av skador och sjukdomar gick en lite kortare tur runt sjön.

Under turen kom alla lite närmare varandra och det togs många (och långa) härliga pauser. Sedan när alla grupper kom tillbaka så blev det en god middag med lite pratglädje som krydda.

Några tappra (galna!) ungdomar tog sig ett dopp i den kalla blåa sjön. Sedan blev det lite galna (men roliga) lekar som höll oss både varma och glada J.

Sen på kvällen så hölls andakten uppe på en topp så man såg ner på lägret, andakten hölls av LedarSverker, sedan blev det sång och kvällsfika nere i vårat läger.

Sedan blev det lite mer lekar för dem som orkade och brottning för de galna.

Sedan efter många klagomål från några ledare och trötta ungdomar så somnade alla i lägret.

 

// Författare: Tilda & Lovisa.

 

Redax: Bilderna kommer i separat inlägg lite senare under dagen.

 

 

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2016. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 11 – Tystnad, ledarfritt och brottning

  1. Helena Apelqvist skriver:

    Låter som en toppentur med ett härligt gäng, ni berättar så att man lätt är med i fantasin och med underbar humor ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.