Dag 9 – Snö, snuva och Sverker

Dagen började med att Sverker väckte oss med sin klassiska musik. Väckningen var inte särskilt effektiv så majoriteten av konfirmanderna kom sent till frukosten. Dessutom var alla rätt slut efter gårdagens andakt som vart känslosam men välbehövd. Under frukosten spillde Sverker ut sitt kaffe men skyllde såklart på den närmsta personen som vart Axel. Sedan var det lässtund då vi fick tillfälle att vila och lyssna på boken som Sverker läste för oss. Efter det hasade vi oss ner till gympasalen i tid för morgonlektionen. Där lärde vi oss om Nya Testamentet och Jesus liv. Vi fick även lära oss en sång om alla bibelböcker som Adelina lärde ut.

IMG_3097IMG_3100

Vid lunchen hade Maria (som jobbar i köket) lagat en couscousrätt. När alla ätit klart fick vi valet av Klas att antingen stanna hemma och vila om man kände sig krasslig eller trött (för att vila upp oss inför morgondagens övernattningstur) IMG_3108eller att gå på en tur till Braket. Ungefär hälften av oss orkade ta sig ut. Då fick vi packa våra ryggsäckar och ta på oss regnkläder då idag var första dagen det regnade. Vi samlades vid bussen för
att sedan åka iväg till Braket, men efter 20 minuter upptäckte Sverker att han kört lite för långt. När vi hade hittat rätt parkerade vi bussen vid ett vattenkraftverk. När vi hade kommit halvvägs upp till Braket så mötte vi tre tanter från Vasa. Dom var väldigt pratglada så vi stannade och pratade med dom en stund. Vi tog oss sedan högre upp på fjället där vi hittade en liten snöbacke. Axel och Edwin tog tillfället i akt och rutschade ner för backen på rumpan. Detta ledde till att hela gruppen (inkl. ledarna) gjorde IMG_3040samma sak. Sverker råkade dock göra illa sin armbåge. Ajajaj. Efter att vi tagit oss över bergskammen möttes vi av en underbar vy över sjön Braket. Vi satte oss ner och fikade bullar som Klas tagit med sig. Det blåste kraftigt så Sverkers ryggsäck blåste iväg. Vi hade en trevlig eftermiddag och tog oss sedan tillbaka till bussen.

Samtidigt denna dag003

De latare och sjuka hade kurat upp sig i soffan med godis och chips för att titta på film. Detta gjorde dom även när vi kom hem igen. Vi vart avundsjuka men var ändå glada och nöjda för den roliga turen som vi inte hade velat missa.

Till middag hade Maria lagat korvstroganoff. Det var två på lägret som inte gillade korv (Tilda och Ting) så därför hade hon lagat en separat gryta till för att vi är så bra kompisar med Maria och hon gillar även fotboll. Sedan var det dags för ännu en lektion då vi såg på en långfilm om korsfästningen av Jesus. Nu sitter vi här och äter mackor och dricker Oboy och förbereder oss för en mysig kvällsandakt. Sedan ska vi ta en långnatts sömn för imorgon bär det av upp på fjället i 2 dagar.

Ha det bra där hemma, vi kanske inte är jätte kontaktbara under övernattningsturen.

Härrå

// Ting och Signe

KOMMENTERA GÄRNA, DET UPPSKATTAS!

 

Det här inlägget postades i Dagbok 2016. Bokmärk permalänken.

7 svar på Dag 9 – Snö, snuva och Sverker

 1. Pella Ödman skriver:

  Vad det låter som att ni har det bra och gör mycket roligt och intressant! Hoppas ni får en fin övernattningar!

 2. Pella Ödman skriver:

  …övernattningsturen menade jag såklart…

 3. Christoffer Jonsson skriver:

  Härlig morgonläsning. Lika roligt att öppna bloggen varje dag. Lycka till med övernattningsturen!

 4. Åsa Nilsson skriver:

  Allt verkar helt fantastiskt. Blir lite avundsjuk ???Åsa

 5. Helena Apelqvist skriver:

  Sagostund med Sverker!…nae nu blir jag sotis. Kan man få boka en sån till konfirmationshelgen? Please! ?

 6. Maria Johansson skriver:

  Säger bara:
  Regnkläder och snö –
  ultimata ruschell kombinationen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.