Dag 18 – Grottor och popcorn

I morse väcktes vi av de förtjusande k2orna som kom indansandes till låten Crazy frog. Vi åt en snabb frukost och gick sedan för att packa. Kvart över nio hade vi en snabb morgonsamling för att sedan packa klart det sista inför dagens grottur. Vi fyllde bussen och två bilar och drog iväg till Kåta viken.

IMG_4548 IMG_4549När vi kom fram så gav Mojo och Parne (Hemavans bästa grottklättrare) oss hjälmar och overaller att ha i grottan. Sen traskade vi iväg upp mot grottan med lite guidestopp på vägen upp (vi fick lära oss att en dolin är en inrasad grotta).

IMG_4563 IMG_4553När vi kom till toppen började de flesta fika vår lunch vi hade med oss (mackor och varma koppen). Efter ca 20 minuter gick den första gruppen ner i den blöta och spännande grottan. Det var trångt och blött men det gick bra. Ingen skadade sig inne i grottan vilket var tur då det hade tagit ca.10 timmar att få ut en skadad person 60 meter in. Dock gick det inte lika bra på vägen ner då en klantig konfirmand stukade foten (inte så oväntat, kan vara undertecknad..).

Tillslut åkte vi trötta men nöjda hem till fjällstationen och åt efterlängtade köttfärsbiffar. På lektionen såg vi Pay it forward som är en film kopplad till att något litet kan bli otroligt stort. Efter kvällsfikat så hade k2orna en ”popcorn andakt” vilket var supermysigt. Kram och godnatt!

//Signe och Nils

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2015. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.