Dag 10 – Klas födelsedag, film, och bilberg

Som traditionen lyder blev vi brutalt väckta av K2:orna till låten från filmen ”Pirates of the Caribbean”. Det gjorde dock inte så mycket eftersom vi fick varm choklad och mackor till frukost. Dessutom fick vi sjunga för vår underbara, otroliga och helt fantastiska ledare Klas som fyllde ungefär 224 år idag. Grattis!

Efter frukost hade vi morgonsamling där ännu ett kapitel lästes upp av Sverkers ”ljuva” stämma. Sedan följde lektion där vi fick se på filmen ”Passion of the Christ” (90% tortyr 10% hjärtevärmande tillbakablickar). Den var minst sagt brutal och ungefär hälften av oss konfirmander fick gå ut någon gång under filmen.

IMG_3077Med filmen i bakhuvudet började vi packa inför dagens otroliga vandring till Ahlgrens Bilars egna berg (Atoklinten). När vi packat färdigt klev vi in i de bilar som inte exploderat under lägrets gång och åkte mot berget. Vi lämnade bilarna och gick inte långt innan vi fann en gammal same-kåta som vi fick gå in i för att se hur de bodde förr. Efter att hälften av oss fick mildare gradens rökförgiftning gick vi ut igen och traskade vi vidare med Sverker i täten. Ungefär halvvägs lämnade vi de skadade för att dö ensamma i vildmarken (redax: överdrifter kan förekomma) medan vi fortsatte upp för att få den bästa selfien ever. Utsikten var otrolig och man kunde se ända bort till Mariannelund (eller i detta fall Norge).

IMG_3093 IMG_3178 IMG_3130 IMG_3120

Vi kom hem blöta, utmattade och vrålhungriga och åt kvällsmat direkt (köttbullar och makaroner!). Efter maten hade vi en till lektion där vi pratade om filmen medan Klas äntligen fick öppna sina presenter. Idag höll Marta i andakten och visade oss parallellerna mellan Jesus och Gandalf. Hon sjöng också en underbar låt som hon skrivit själv när hon var i USA. Sedan kraschade ett par utomjordingar utanför på gården. Enhörningar kom ner från himlen och räddade oss dock så allt gick bra ändå. Nu ska vi borsta tänderna och gå till sängs för att få ett par timmars sömn innan K2:orna krossar våra drömmar 8:00 i morgon bitti.

//Signe S och Olle

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2015. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.