Dag 9 – Jesus, bad och en död ren

IMG_2853

Inatt hade det busats..

Kl 8 så startade dagen som vanligt, fast med en liten twist. Idag kom K2:orna in med både musik, sång och dunkande kastruller, de flesta av oss konfirmander tyckte dock inte att det var lika roligt som K2:orna. Efter att vissa råkat ut för väckning nummer 4 (snäll väckning nummer 4) så skuttade vi iväg mot den fabulösa frukosten som Julia & Co. hade dukat fram.

Efter frukosten hoppade alla upp till morgonsamlingen i kyrksalen och Klas läste ett spännande och lärorikt kapitel nummer 7. Efter morgonsamlingen hade vi en lektion med André och vi började med att ha ett litet test på Lukasevangeliet som vi skulle ha läst innan vi kom hit. Sedan hade vi en lektion om Jesus och vi lärde oss om vem som var kusin med Maria och tremänning med Jesus.

IMG_2862Efter lektionen fick vi en fabulös lunch som bestod av ugnsbakad korv, potatisgratäng och potatismos som gjorts av vår nya mästerkock Maria! (Nej, inte Jesus mamma). Efter lunchen packade vi våra väskor med lite smått och gott bland annat badkläder för vissa och för vissa andra bullar, mackor och kakor. Kl:13:00 så begav vi oss mot Ruttjebäcken. När vi väl var framme badade vissa i det ISKALLA vattnet och de andra utforskade den fina naturen runt omkring eller bara satt och fikade. Efter ett tag så kom en konfirmand skrikande: KOM OCH SE DEN DÖDA RENEN!! Ledarna sa att det var okej så länge vi inte klappade den. Renen hette Harald för er som inte visste. Vi klappade den inte eftersom den låg i vattnet på andra sidan bäcken och det var väldigt strömt så vi kunde inte gå dit.

IMG_2923

Kanske kan man skymta en konfirmand där under ytan..

IMG_2867

 

 

 

 

 

 

Vid 15-tiden började vi vandra tillbaka till bussarna och vi påbörjade vår resa tillbaka till fjällstationen. Det var jätte varmt i storbussen så alla satt och lökade. (För er som inte vet vad lökade betyder så betyder det svettas.) Vi kom hem vid 15:50 och då duschade de flesta och inväntade den enormt goda middagen som bestod av Raggmunkar och bacon!

IMG_3030 Efter middagen hade vi en till lektion med André och då så blev vi indelade i 5 grupper för att göra varsitt fabulöst dramatiserat uppträdande av ett av Jesus underverk.Vi hade även en paus då Klas blev spöad av William i pingis. Sedan hade vi en rast och efter rasten så var det kvällsfika och det hände en olycka.. Det är inte ofta olyckan är framme, men idag var det Petters tur. Han spillde en hel kopp med varm HemavanOboy över hela sig.

IMG_3056 IMG_3045

Efter kvällsfikat höll K2:orna i andakten och vi fick lyssna på Majas enormt vackra stämma bland hennes vackra pianospelande och alla andras fina stämmor till de fina lovsångerna. Dem pratade även om kopplingar mellan Instagram och Jesus, att det inte spelar någon roll om hur många ”likes” och ”followers” du har utan det är hur du är dig själv och inte någon annan och att Jesus tycker om dig för den du är.

Efter andakten vart det lite pingis och annat skoj och kl: 22:30 låg alla i sängarna. (Redax: nästan i alla fall..)

Puss och Kram/ Petter & Emma

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2015. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 9 – Jesus, bad och en död ren

  1. ledarAndre skriver:

    k2orna har märkligt svårt att sova på natten och vandrar lustigt nog omkring i köket under den sena timmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.