Dag 11 – Jesus 2, tillitsövningar och mattorkning

Hej allihopa, idag är det Arvid och Danne som skriver bloggen om gårdagen.

Igår morse så blev vi väckta av Sverkers vackra stämma, det kändes konstigt men väldigt trevligt ändå. Efter vi hade käkat vår frukost och borstat vår tand hade vi morgonbön och som vanligt läste Sverker ett kapitel ur Undercentralen.

IMG_3221Vi hade en lektion som handlade mest bara om Jesus och hans död. När lektionen var slut gick vi upp till matsalen där vi fick äta goda pannkakor (det heter plättar…/Arvid) som gjordes av Maria – vår nya mattant! Sen hade vi övningar som handlade om att lita på varandra och lära oss att samarbeta. Övningarna gick till såhär: hälften hade ögonbindel medan de andra kunde se och IMG_3265skulle styra dem som hade ögonbindel framåt utan att krocka in i andra. Vi hade även vår kända stock som nu var ombyggd och mycket bättre! Övningen går till så att man skulle ställa sig i bokstavs ordning efter sin fars namn eller vilken månad man var född på året. Men tyvärr så klarade ingen av grupperna denna övning. Sen skulle vi göra övningen som kallades muren där det gick IMG_3275till så att en person hade ögonbindel och skulle springa rakt in i en vägg gjord av andra konfirmander och så skulle dem ta emot den personen med ögonbindeln som sprang mot dem i egen vald hastighet.

Sedan hade vi en lång rast innan middagen där vissa gick till ICA samtidigt som några stannade kvar och spelade pingis. Efter middagen hade vi ännu en lektion som fortsatte med temat Jesus. Samtidigt gick fem i taget iväg för att torka mat inför vår övernattningstur. Och efter lektionen hade vi kvällsmat och sedan andakt där man kunde skriva lappar till gud, tända ljus eller så kunde någon be för en (förbön).IMG_3446

Kvällen kom och alla gick med trötta steg tillbaks till annexet och borstade lilla tanden och sa godnatt och la sig i sina varma sängar och sov.

/ Med vänlig hälsning Danne, Arvid

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2015. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.