Dag 8 – Gudstjänst och tack för maten

Hejsan hoppsan galoppsan!

Morgonen började klockan 9 med K2:ornas högtalare som spelade ”Take me to church” på för hög volym! *suck*

Alla vandrade den långa färden från annexet till stora huset där frukosten väntade. Vi packade snabbt ihop vår matsäck och packning och gick sedan med raska steg till morgonsamlingen där man som traditionen lyder läser Undercentralen. Ett kapitel per dag.

IMG_2614Vi fick snabbt springa ut till bilarna som tog oss till ett litet mysigt kapell i Vilasund där vi var på gudstjänst. Gudstjänsten handlade om sanning med mera. Vi sjöng några psalmer och fick även ta emot nattvard. När nästan allt var slut gick alla utanför kapellet och sjöng en liten låt som Bo hade skrivit under ett samiskt konfaläger. Det var både en fin utsikt mot bergstopparna och en fin IMG_2663text. Efter vi sjungit tog vi alla fram sin matsäckar och konfirmanderna fick pizza, Hawaii-pizzan var ett snäpp mer uppskattad än paprika-pizzan, men även den var god. Vi hoppade in i bilarna och begav oss mot Ruttjebäcken. Efter en bit började underligt nog Sverkers bil strula igen (exploderade en gång till). Så de som satt i den bilen fick vänta där borta medan vi andra åkte vidare med ändrade planer. Vi åkte istället tillbaka till fjällgården för att vandra en annan tur därifrån. När vi hade gått en stund och kom fram till en fors. Några fikade, vissa gick till en IMG_2679bro och andra lekte burken. Burken är en rolig lek, för er som inte vet är det som kurragömma med dunk. Ni som inte vet vad det är får söka på det ;). Vi fortsatte vandra vår väg hemåt mot fjällgården. Hemma väntade middag som bestod av potatisgratäng och något slag av kött. Vi blev glada när vi fick reda på att det blev efterrätt. Det var chokladpudding med grädde på!

Klas kallade in oss på en samling som började riktigt allvarligt. Han berättade att vi inte hade varit nog bra på att tacka matpersonalen för maten. Det var tråkigt nog deras sista dag så vi jublade åt dem och gav dem en STOR BAMSEKRAM!

IMG_2819

På lektionen började vi med att byta platser. Vi fick inte sitta bredvid någon vi hade suttit bredvid förut. Vi reflekterade om gudstjänsten. Sen började vi lära oss nya testamentets ordning i en rolig melodi. Klas berättade om dop, skillnaden mellan vuxendop och barndop med mer.

Efter lektionen åt vi kvällsfika och hade andakt där Klas pratade om att bestämma sig att bli kristen.

Nu är det läggdags så god natt från Amanda(Mandiz-Pandiz) och Hugo J

 

 

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2015. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.