Dag 1 – Sjuhundra miljoners miljarder charader

Hej och välkomna till årets Fjällkonfa-blogg årgång 2015! Nu har vi K2:or fått den stora äran att inviga bloggen med det första inlägget.

IMG_1320Denna dag har varit en dag av resande från alla Sveriges hörn. Vid middagstiden hade ungefär hälften av alla deltagare anlänt på gården, mer eller mindre färdigpackade (mest mindre för de rutinerade K2:orna och mer för de nya konfirmanderna).

Det bjöds på en kulinarisk smakupplevelse signerad Kerstin i köket, som förgyllde alla våra magar till det bättre.

För att fördriva tiden tills gänget var komplett, satte sig konfirmanderna självmant ner tillsammans och lekte charader. Snart anslöt även vi K2:or och det blev en rafflande omgång som slutligen avslutades precis innan kvällsfika med vår alldeles egna K2-Linnea som vinnare med minst 32 lappar.

IMG_1337 IMG_1357
Vid kvällsfika anlände de sista konfirmanderna med flyg, och vi satt alla ner tillsammans och njöt av rostade mackor, Hemavan-Oboy och det goda sällskapet. Därefter samlades vi för ”Lära-känna stund” som inleddes med presentationer och avslutades med lekar av alla dess slag.

IMG_1376 IMG_1388 IMG_1400

Efter aktiviteterna inledde vi den allra första andakten i en rad av många som komma skall. Klas pratade som traditionen följer om det mytomspunna äpplet och dess smak: Kan man beskriva ett äpples smak för någon som aldrig ätit det? Och sedan flyttade vi över denna filosofiska fråga till kristen tro. Kan man beskriva kristen tro, för någon som aldrig tidigare upplevt det?

Med dessa ord på minnet, begav vi oss mot annexet för läggdags. I skrivandes stund håller alla konfirmander på att bädda sina sängar och borsta lilla tanden för att sedan sussa sött i sina sängar innan en underbar väckning K2-style klockan 8 imorgon.

Vi önskar er alla där hemma en underbar kväll (även om den inte kommer vara lika bra som vår), och dessutom en underbar sommar (även om den inte heller kommer bli lika bra som vår), och slutligen en underbar läsning av denna blogg som vi kan garantera inte kommer göra er besvikna.

Många långa varma kramar från ert alldeles egna K2-gäng

Linnea, Albin, Julia, Viktor och Maja

 

Redax: Nu är vi igång! Här kommer ni varje dag kunna läsa om vad som händer på Fjällkonfa på dagarna. Kommentera gärna med hälsningar och annat skoj – det tycker vi är kul! Inläggen kommer oftast ut samma kväll, ibland på morgonen efter om redax behöver sova. Hoppas ni får härlig läsning med oss!

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2015. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 1 – Sjuhundra miljoners miljarder charader

  1. 18h skriver:

    ville bara säga till dig: NOA… att du har klarat dig utan din dator i 18h i skrivande stund!!! gRRRattis, hur känns d? 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.