Dag 2 – Jesus, äpplen och pingis

Klockan 8 kom K2:orna inspringandes med graciösa steg genom korridoren sjungande till låten heroes av mums måns. Alla hoppade snabbt ur sina sängar och klädde på sig (enligt IMG_1411K2:orna var vi klara rekordfort) och pallrade oss bort till frukosten.

Efter frukosten gick alla och hämtade sina biblar och anteckningsblock för att ha vår första lektIMG_1429ion med vår underbara söta Klas. Under lektionen pratades det om hur Gud ser ut och vad han är. Vi pratade också om vad vi själva ville få ut av vårt konfaläger och saker vi ville göra. Vi hade också några praktiska övningar gjorda av Klas. Sen visade Klas en äppelmetafor som symboliserade Jesus roll i kristendomen. Sen fick vi äta äpplen i små bitar. Dem var goda.

Efter lektionen blev det lunch. Vi åt korv med bröd och Johanna som lagade maten lärde oss en ny bordsbön. Efter lunch förberedde vi oss för vår första vandring.vi delades upp i tre mindre grupper och började vandra upp längs bäcken vid fjällstationen. Under vandringen tog vi mindre pauser där några vilade, några fotade och hämtade a  ndan lite grann. Sedan efter välförtjänt arbete tog vi oss upp till toppen. Väl framme vid toppen lekte vi samuraj-leken och vilade lite. Innan nergången tog vi alla en gemensam gruppbild.

IMG_1452IMG_1472

IMG_1503 IMG_1532

Sedan på vägen ner valde vissa att gå ner medan andra åkte rutschkana ner på snön som fanns kvar i backen och hade snöbollskrig. Väl nere hängde vi upp de blöta kläderna och hade lite fritid. Några duschade av sig efter vandringen, några hade samtal med Klas, medan andra spelade pingis.

Vid klockan halv fem serverades middagen (köttbullar och potatis) och alla blev mätta och glada. Efter maten fortsatte pingis-rundan och resten gick till Ica för att köpa kvällens snacks. Sen hade vi dagens andra lektion och tittade på filmen Bruce Almighty som tog upp några utav ämnena vi hade pratat om innan. Efter lektionen tog vi det lugnt och sen åt vi kvällsfika. Sen spelades det lite musik och pratades innan kvällen avrundades med mer pingis och sedan andakt.

 

Hälsningar Daniel och Emelie

 

IMG_1526IMG_1521

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2015. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 2 – Jesus, äpplen och pingis

  1. 31h skriver:

    . . .

  2. Berit skriver:

    med era bilder tilltar hemavanslängtan

  3. Berit skriver:

    tagit del av rejält krångliga släktförhållanden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.