Ledare 2015 – Klas Johansson

IMG_0502_webb

På första lektionen kommer vi lära oss allt viktigt som finns att veta om äpplen… och Gud.

Det finns saker som är roliga, så där i grunden roliga och goda så man mest ler och känner

tacksamhet att man får vara med om dom. Att ha roligt är alltid viktigt och meningsfullt…, men det är inte alltid vi så där tydligt säger att det som är roligt också är viktigt (fast man kanske borde det).

Å andra sidan finns det saker som är viktiga eftersom de berör själva livet, går på djupet och är genuint meningsfulla. Det är inte alltid så att man skulle säga att de också är roliga. Ibland är de mest nödvändiga och kanske inte roliga.

Så finns det sådant som är både roligt, meningsfullt och viktigt, och dit hör Fjällkonfa! För vi har vansinnigt roligt ihop; skrattar, busar (inte på nätterna, Alvina!) och retas så där lite lagom, samtidigt som vi pratar om allvarliga saker, försöker få ihop meningen med livet, möter Gud i natur, gemenskap och andakt osv.

Tänk att jag, för minst femtonde gången (har tappat räkningen), får vara med om detta i sommar igen. Ser fram emot både de kluriga frågorna och samtalen på lektionerna, andakterna där Jesus blir levande och vandringarna på fjället där utsikten emellanåt är bedövande vacker. Inte minst ser jag fram emot att möta ett nytt gäng med konfirmander :-)!

 

Vi ses!

/Klas

PS. Jag heter Klas Johansson, bor i Norsjö, är gift med Maria och har två vuxna barn: Oskar och Erika. Jobbar i Equmeniakyrkan som pastor och regional kyrkoledare för Region Nord. Gillar Konfa, golf, fotografering, efterrätter och gott fika mm… DS.

Det här inlägget postades i Ledarna, Ledarpresentation, Ledarpresentation 2015. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.