Dag 3 – Gamla Testamentet och samarbete

IMG_1564

Denna bok läser vi ur varje morgon.

Klockan 8 kom K2:orna inspringandes med graciösa steg genom korridoren sjungande till låten Baby don’t heart me. Alla sprang till frukosten för att få lite energi innan lektionen. Klas startar med att fråga om filmen vi såg igår och om vår uppfattning om Gud har ändrats. Sen tog Andre över och han förklarade hur bibeln var indelad. Han gick igenom historiska böckerna, poetiska böckerna och profetiska böckerna i gamla testamentet. Smidiga Andre började gestikulera eleganta rörelser för att visa historien 4000 år f.kr och framåt. Efter lektionen samlades alla utanför matsalen och började sjunga matsången om pannkakor, som vi åt.

IMG_1594På eftermiddagen så satte alla på sig sköna rörliga kläder för att vara ute. Vi lärde oss att samarbeta, lyssna på alla och tänka positivt som t. ex ”stockleken” där man balanserar på en stock där alla i laget ska byta plats till längdordning och att ta sig över en sjö med bara några bitar plankor utan att bli uppäten av pirayor. Vi gick sedan och åt mat och sjöng matlåten om fisk med IMG_1630mos. Sen gick vi ner till källaren igen och hade fler lektioner med André och Sayuri om Gamla testamentet. Mitt under lektionen så kom dem fabulösa k2:orna in i rummet och hade en pjäs. Mellan rasterna så blev de dans och pingis med hög musik. Vi åt kvällsfika, sedan hade vi kvälls andakt om gemenskap, vem man är och vad man har för roll i en grupp. Vi sjöng fina låter med IMG_1638Martas fina pianospelande.

//William och Esther

Nog ska ledarna få sitt lilla roliga också.

Nog ska ledarna få sitt lilla roliga också.

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2015. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 3 – Gamla Testamentet och samarbete

  1. 75h skriver:

    TRE FJÄRDEDELAR T 100 TIMMAR

  2. Berit skriver:

    snabbt uppe på morgonen
    i Hemavan händer underliga saker, må jag säga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.