Dag 15 – löskokta ägg, WWJD och tillit (kommentera mera!)

Godmorgon allihop!

Nu är det så att jag skulle egentligen skrivit i förrgår men det blev lite ändrade planer så att Hampus fick rycka in och skriva istället så skulle jag skriva dagen efter istället, vilket var igår… Men där blev det också lite ändrade planer eftersom vi slutade andakten så sent att direkt efter var det bara att hoppa i säng. Så nu passar jag på att skriva vad som hände igår medans frukost är på schemat!

Kl 8 kom K2:orna in och väckte alla som sov och sedan var det frukost där det serverades bland annat riktigt löskokta ägg. De behövdes kokas en gång till insåg vi efter en skalningsprocess där ägget var så löskokt att det rann ut på matbordet. Och föräldrar, hör och häpnas, efter frukosten lämnade alla in underkläder som behövdes tvättas! Tänk vad duktiga vi är (inte för att vi faktiskt tvättar de, det gör ledarna… 🙂 )!

Sedan var det morgonsamling och som vanligt lästes ett kapitel ur undercentralen. Vi fick även reda på att Klas (som var på bröllop igår med Marta) hade fått punktering på bilen igår. Punkteringen var på Klas sida av bilen och då kom vi med slutsatsen att Klas såklart ätit lite för mycket bröllopstårta. Sedan fick vi gratta Marta (GRATTIS! (i efterskott… (mycket inom parantes nu känner jag (ja jag ska sluta (snart..))))) eftersom det var hennes födelsedag igår! Hittills har fyra stycken fyllt år under lägret vilket jag tror alla giller väldigt mycket eftersom det betyder att det blir någon slags efterrätt vid lunch/middag och ja, vi är riktiga gottegrisar här… (^.^)

IMG_2583Efter morgonsamlingen hade vi konfisar lektion om de 12 lärljungarna och sedan diskuterades det om WWJD (What Would Jesus Do) i några särskilda situationer. När det sedan var dags för ett break spelades det ”Killer boll” (ett evighets spel i pingis) och efter var det dags för lektion igen då vi kollade på de förra blogginläggen. Ett litet klagomål uppstod dock då vi upptäckte att det nästan är ingen som skrivit kommentar, så vi har fått i uppdrag att tjata lite på er som läser att kommentera!

Lunch var på schemat efter lektionen och det bjöds på två olika soppor och jättegott bröd, muums! Efter lunchen skulle K2:orna bort på en ”hemlig vandring” med Marta. Och eftersom Marta inte går att lita på fruktade vi att K2:orna aldrig skulle ses till igen(O.O).  Man vet ju liksom aldrig vad som kan hända när det gäller ledarna…

IMG_2502Vi konfisar som var kvar skulle göra lite lekar med temat ”tillit”. En lek gick ut på att alla skulle stå på en stock och sedan sortera sig efter vilken månad man fyllde år i, men utan att nudda marken när man skulle byta plats. Och tro det eller ej men… Vi klarade det!!! Med 7 minuter marginal också! Denna övning/lek gjorde vi även i början av lägret utan att klara det men att vi klarade det nu säger ju ganska mycket (att vi har blivit aaasbraaa!).

IMG_2517En annan övning var ”köra bil”. Den gick ut på att hälften av gruppen satte på sig ögonbindlar och andra hälften fick ta varsin då blind konfis-kompis och gå runt och styra den personen (eller som André sa, köra runt i sin Volvo/Porsche mm) vart som helst på gräsmattan.

 

IMG_2536I nästa lek som hette kanonkulan skulle en person med ögonbindel på springa rakt fram (det där med rakt fram gick väll sådär ibland…) och bli uppfångad av en ”vägg” av konfisar ( I came here lika a wreckingbaall!!! Kändes det lite som). Där fick man alltså lita på att de andra stoppade en innan man sprang ner i diket. Efter denna lek blev det en kort paus och sedan fortsattes det med enIMG_2571 till lek; Elektriska stängslet men vi tyckte dock det skulle hetat typ spindelnätet efter som det såg ut som ett gigantiskt spindelnät. Poängen var att alla skulle igenom varsitt hål i nätet och komma över på andra sidan,  vilket också innebar att vissa behövdes lyftas för att tas igenom. Om man nuddade repen (spindelnätet/stängslet) så fick alla börja om. Denna övning klarade vi inte men vi var grymt nära! Man fick inte enligt Klas slänga sig på något sätt genom nätet för det kan leda till skodaor, sedan berättade han hur en konfirmand förra året slängt dig igenom och haft ont i ryggen en hel vecka efteråt (*host Villiam*). Då kom en frågan: får man slänga någon annan genom et hål då? Tydligen fick man inte det heller…

När vi precis blivit klara med den sista övningen började det regna och vi gick in för att äta middag som var en väldigt god pastasallad. Och eftersom det var Martas födelsedag så blev det kladdkaka till efterrätt (Marta var ju dock ute med K2:orna så det blev mer till oss!). Under middagen uppstod ivriga diskussioner om vad vi skulle göra för bus mot K2:orna när de kom hem (moouhaha!).

IMG_2584På eftermiddags lektionen efter middagen fortsatte vi med tillitsövningar där inomhus där man skulle stå i mitten av en ring, blunda och sedan falla åt vilket håll man ville och låta de andra ta emot en. Sedan trappades övningen upp lite och plötsligt skulle vi falla från ett bord som ”stage dive” och låta de andra ta emot oss så att man inte föll i golvet. Som tur va var vi så starka att vi IMG_2603kunde ta emot alla utan att någon hamnade på golvet (vi kunde TILL OCH MED ta emot André!). Resten av lektionen hade Sofia hand om då temat var ”Vem är jag?”. Vi fick berätta en sak om oss utifrån någon bild som fanns att välja från men de vissa ledare fuskade och tog två bilder.

IMG_2605_2

 

Sedan var det som vanligt dags för andakt och då kom även K2:orna hem! Den andakten var lite speciellt eftersom det fanns en massa olika stationer som man kunde gå till där man fick t.ex. måla, skriva eller spika fast lappar med någonting skrivet på på ett kors. Men en annan stor grej var att man även fick chansen att ta Nattvarden och för vissa var det för första gången. Andakten höll på sent och efteråt var det läggdags!

Snipp snapp snut, så var denna dagen slut.

/Sara

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2014. Bokmärk permalänken.

5 svar på Dag 15 – löskokta ägg, WWJD och tillit (kommentera mera!)

 1. Julia Malmsten skriver:

  Personligen tror jag att Klas utflykt till det såkallade ”bröllopet” mest handlade om att få se VM ostört.

  • Sverker Rundqvist skriver:

   Det vet vi ju alla, men vi brukar inte säga det högt..

  • Klas Johansson skriver:

   Men Julia då… nu blir jag förnärmad! Så skulle jag väl aaaaldrig göra ;-)?
   Här är det faktiskt André som inte kan slita sig från fotbollen, (och Alma som i och för sig inte är så intresserad av själva fotbollen som…. (vågar inte fullfölja meningen) )

 2. Eva skriver:

  Äntligen slut på bloggtorkan.

 3. Absolut Inte Hampus skriver:

  Hampus verkar ju vara värsta hjälten! Fett bäst alltså.
  + PARANTES-CEPTION!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.