Dag 16 – tyskar, Norge och snöbollskrig

Hej hallå!

Idag började morgonen med att K2:orna kom till frukosten aningen konfunderade, efter att ha vaknat mitt i natten av en tysk röst under sängen… Hm.., jag vet inte hur det kom sig, verkligen inte alls. Särskilt kul var att Alma var supersur efter att ha spenderat hela TIO minuter av natten till att försöka stänga av den tyska rösten, på en telefon hon inte alls förstod sig på.

Efter frukosten gjorde vi oss i ordning och gick ned för att ha lektion. Idag skulle ledarna ta hela lektionen till att svara på frågor som vi under tidigare lektioner hade lagt i en frågelåda. Men detta hann endast pågå i ca 5 min innan lektionen tog en drastisk och mycket fyndig vändning. På en fråga stod ett förslag om en tur redan på förmiddagen, så detta var vad vi gjorde! Alla sprang för att packa lunchmatsäck och byta om till vandringskläder innan det bar av. Vi körde minibussarna till Norge och besteg en topp vid namn Gryttind! Det var nog den finaste turen hittills enligt mig! Vi hade perfekt väder för snöbollskrig hela vägen! Ville, Frida och Jakob samt några till tyckte till och med att vädret var så fint att de var villiga att hoppa hårt på snö som gick ut över en sjö, med risk för att trilla i då…

 

Efter att ha kommit hem och duschat samt ätit middag, har vi nu precis tittat klart på Narnia! 2 gånger såg vi klart den till och med… Sverker/Klas/vem det nu var som styrde filmen, hade nämligen -osmidigt nog- ingen koll på att där fanns en epilog. Så precis när alla hade spurtat ut för att hinna spela pingis innan kvällsfikat, fick vi spurta lika fort in igen för att hinna se det sista.

Nu är det dags för andakt, ha det bra!

/Malin

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2014. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 16 – tyskar, Norge och snöbollskrig

  1. Eva Robert Malin André Filippa Kajsa skriver:

    Linnea vilka fina bilder det ser fantastiskt ut!! Men jag föredrar snön på vintern :-). Småkusinerna längtar och Kajsa lade in en godis till dig idag på ditt skrivbord. Men sen glömde hon bort sig och åt upp den själv ;-). Kusinerna huserar fritt i ditt rum nu så vi får väl se om du känner igen dig när du kommer.

  2. farfar Malmsten skriver:

    Tyvärr kan inte bilderna från dag 16 öppnas i storformat. Ha det bra.

  3. farfar Malmsten skriver:

    Nu lyckades jag öppna bilderna via en annan ingång till sidan. Fina bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.