Dag 5 – Bumbibjörnarna, skönhetstävling och tampongdrama

5:e dagen är snart över och oj vad tiden gått fort! Ja det blir ju så när man har kul vilket är helt omöjligt att inte ha när man är med denna helt klart mysiga grupp. <3

Även idag väcktes vi av K2:orna och deras random låtar. Idag var det en låt som säkert ligger högst upp på deras Spotify lista, ”Bumbibjörnarna”. Efter uppvaknandet åt vi frukost där vi även fick vittna att Klas kom försent pga försovning (Aja baja!) och sedan läste vi ytterligare ett kapitel ur Undercentralen på morgonsamlingen.

På morgonlektionen lyckades vi göra klart Andrés 3 dagars kurs om de historiska böckerna IMG_0914i gamla testamentet.  Så nu är vi Experter!  Sedan tog Marta över lektionen med en skönhetstävling som Jakob vann överlägset och blev drottning över Persien (snyggaste drottningen någonsin). Sedan lärde Sofia oss lite om bön.

Till lunch idag blev det pizza vilket var supergott (nej vi smörar absoluuut inte fortfarande för August..)! Vi fick även reda på att eftermiddagsutflykten var en vandring till Gurkfjället fast vi fick åka en bit i minibuss innan själva vandringen började. Ledarna påminde om att termosarna efter gårdagens vandring MÅSTE vara diskade annars blev det ingen påfyllning för den som inte hade gjort det. I anexet bröt det ut allvarliga diskussioner om ledarna skulle märka om man inte diskat, men vi behövde såklart inte vara oroliga eftersom vi alla hade varit så duktiga och diskat våra termosar…

IMG_0933Vägen upp till fjället var tung men när vi kom upp slogs vi av en utsikt som gjorde hela strapatsen värt det. Efter ett antal bilder och fika så började vandringen neråt. Under en våldsam sammandrabbning mellan André och Annie så trillade en tampong ut ur Andrés packning. Vad skulle han ha den till? Några teorier är att han skulle ha den till om någon skulle börja IMG_0939blöda näsblod eller att ha den till eldning. Men vi tror personligen att han är en tjej. Vad tror ni?

 

 

 

Efteråt blev det korvstroganoff till middag som många tyckte var himmelsk (igen, vi smörar inte för August) Nu sitter vi här efter kvällsfika och andakt i kvällssolen och ser fram emot midsommar!

/Hampus och Sara

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2014. Bokmärk permalänken.

6 svar på Dag 5 – Bumbibjörnarna, skönhetstävling och tampongdrama

 1. Anonym skriver:

  sorri Clara men förbannelsen verkar vara starkare än någonsin

 2. Klass nummer 78 skriver:

  Min teori är att André en gång i sin ungdom slog ihjäl två tjog Skenetatar utanför Frölich kiosk enbart med en tampong 1968. Han förlorade visserligen ett knä, men vann erfarenheten att aldrig, aldrig någonsin mer gå obeväpnad.

 3. Klas nummer 79 skriver:

  Jag måste hålla med Klas nummer 78. Det är högst troligt att detta scenario är just vad tampongen representerar och står för. Skenetatar är ena riktiga lömska typer och André har all rätt att förbereda sig för ett ödesdigert möte med dem…

 4. The real Klas skriver:

  Det börjar nu vara väldigt många anonyma (eller under någon sorts pseudonym) inlägg från Julia. Våga kliva fram och vara dig själv :-)!

 5. Klas 36.1.9 skriver:

  O du store! Den äkta Klas har hört oss och tar sin tid att skriva efter att nattimmen är slagen! Detta är stort! Alla Klas-kloner där ute måste höra!
  Dock tror jag att jag talar för oss alla när jag frågar vem den här Julia du nämner är? Eftersom vår idol, du Klas, vet just vem hon är borde vi kanske borde ta reda på det… Jag kan skicka bounty hunter Klas:arna på att hitta henne om det är din önskan!
  Jag ber dig ödmjukast att svara på kommentaren omgående! Godnatt och sov gott min vän, min hjälte.

 6. Retroredax skriver:

  NeoRedax!
  Det verkar som att Klas:arna har börjat löpa amok i kommentarerna. Det är ditt uppdrag att hålla dem i styr, lättast görs detta med kaffe och kaka 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.