Dag 6 – Midsommar! Ödet, dans och massvis med tävlingar

Nu är det midsommarkväll och Malin och Felix som skriver!

Dagen började med väckning och sedan frukost. Till frukost serverades jättegoda men aningen löskokta ägg, vilket Sverker upptäckte när han skulle knäcka ett ägg i Annies panna…

Efter morgonsamlingen då vi åter igen läste ur Undercentralen, hade vi lektion om ondska, öde och fri vilja. Finns det eller är vi styrda av Gud eller ödet?  Diskussionen kretsade kring gårdagens film ”The adjustment bureau” där människan blev styrd av en högre makt. Allt man gjorde var planerat.

Efter midsommarlunchen som avslutades med glass plockade vi blommor, gjorde oss fina och gick till värdshuset för att dansa kring midsommarstången. Alla dansade fint. Ledar-Clas hade en fin krans på hatten och Sara åkte genom ena ringen på midsommarstången.

IMG_1094_2 IMG_1048 IMG_1018 IMG_0989

IMG_1114

Ledarna roade sig på egen hand när konfirmanderna var ute och fotade..

Nu var det dags att tävla. I lag om tre skulle vi hitta och fota olika saker runt om i byn, t.ex. en femtio skylt, en fisk och ett isberg. Vi hade 1 h på oss. Cecilia, Malin och Linnea tappade tyvärr 25 min av tiden då vi hjälpte en gammal man som ramlat på vägen. Efteråtberättade Felix att han kallas törstige Tord och är känd i byn. Annabell, Frida och Hampus vann denna tävling!

 

Till middag blev det potatis och karré och sedan förvandlade huset till en mordplats… K2-orna hade satt upp ett skådespel där de spelade roller ur en församling där pastorn hade blivit mördad. Vi konfirmander spelade detektiver och försökte lista ut vem av kocken, kyrkomusikern, vaktmästaren (mycket läskig), läraren, den finlandsvenske utbytesstudenten, halvspöket (även hon mycket läskig) och fjällvandraren Matilda som var mördaren. Annabell, Malin, Felix, Linnea, Jakob och Vilma ingick i lagen som gissade rätt.

IMG_1149_2 IMG_1145_2 IMG_1139 IMG_1136 IMG_1135 IMG_1132 IMG_1122 IMG_1119

Sedan var det dags för en tredje tävling! Så delades vi in i två lag, blått och rött. Vi krigsmålade oss och lekte leken Jeriko. (Man rusar runt i skogen i jakt på ledtrådar till bibelord, av dem ska man sedan komma på ett ord som man får poäng för.) Fantastiskt kul lek men tydligen ganska brutal. Villiam stukade armen och Jakobs vrist blev stor som en tennisboll när han vrickade den…

IMG_1176 IMG_1303 IMG_1235 IMG_1175

Schemat har nu avslutats med korvgrillning och andakt utomhus. Ikväll får vi stanna uppe till 01:00 och imorgon får vi sova så länge vi vill, midsommardagen till ära!

Dagens ord är ”Ravel” som på Tärnabondska betyder prata och pratar. Imorgon blir det ett nytt ord!

God natt!

/Malin och Felix

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2014. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 6 – Midsommar! Ödet, dans och massvis med tävlingar

  1. Sofia skriver:

    Ser ut som att ni haft en trevlig midsommarafton, men jag funderar på vem som blev mördad? Ser ut som alvinas jacka??!!!
    Hoppas ni sovit gott under dagen och att ni gör många mål på ledarna under fotbollsmatchen. De saknar för tillfället sin bästa spelare 😉
    Kram mina pussgurkor

  2. Linnea och Julia skriver:

    Hej allihopa! Vi har hittills figurerat under lite olika pseudonymer här på bloggen men vi tänkte såhär en bit in i lägret att det var dags att träda fram under våra riktiga identiteter. Hoppas vi inte skrämde er med allt snack om Klas-kloner, men glöm föralldel inte att hålla lite extra utkik på fjället!

    Ni verkar ha det supermysigt och superroligt – sådär riktigt superbra som man nästan bara kan ha det på just fjällkonfa! Vi är inte alls avundsjuka, nejnej! Deppa inte för att det inte blev någon skidåkning på midsommarnatten. Vi missade glaciärturen men blev kompenserade med en shoppingtur till Mo I Rana. Tjata lite så kanske ni också får uppleva hur det känns att vara en sekund från att impulsköpa en norsk hamster. Hare gött!
    //Linnea och Julia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.