Dag 4 – Skapelsen, treenighet och kungaparet

Tja tja bloggen!

Nu har det gått några dagar så man tycker ju att vi snart borde ha lärt oss allt om varandra. Det är dock inte sant. Vi överaskas fortfarande av pinsamma och roliga hemligheter som ”råkar” komma fram.

Dagen började som vanligt (om man nu kan kalla den det). Efter frukosten, som var IMG_0923jättegod (vi smörar absolut inte för August ;), möttes vi i kyrksalen för att läsa det dagliga kapitlet ur Undercentralen! *WOHOOO!* . Sedan var det dags för lektioner, Klas höll i det första passet där han tappert försökte förklara treenigheten. Efter det tog vi en pingispaus.

Väl tillbaka i klassrummet så berättade Marta om skapelsen vilket ledde till heta diskussioner. Efter lektionerna var det dags för lunchpaus. På menyn stod pannkakor med grädde och sylt. (Vissa trodde först att det var gröt.) Alla njöt av den goda maten innan det var dags för dagens vandring.

Vi gav oss ut på en tur längs både Kungsleden och Drottningleden. På vägen mötte vi svåra hinder, forsar och branta backar. När man kom upp och fick se utsikten var det helt klart värt det! Denna utflykt gav oss upplevelser så som renskådning, pulkaåkning på snö (med baken som pulka) och provsmakning av larver. ”Det var inte såå äckligt.” /Clara och Frida

IMG_0862 IMG_0857 IMG_0838 IMG_0834

Efter vandringen var det dags för middag och för de flesta dusch. Det behövdes. Middagen bestod av fiskpinnar och potatis. Några satt även ute p.g.a. det helt godkända vädret. Man måste ju passa på.

IMG_0895Efter lite fritid var det åter igen dags för lektioner, den här gången med André. Vi fortsatte att öva på våra rörelser om bibeln och fick även se ett kort drama uppspelat av K2:orna. Vi utförde även en tävling som IMG_0903resulterade i att enorma poäng delades ut och togs bort. André skulle verkligen behöva repetera sina räknekunskaper. Vi läste även föregående blogginlägg och kollade igenom de kommentarer som hittills trillat in. Fortsätt gärna att kommentera, vi blir jätteglada!

 

 

 

Nu är det snart dags för kvällsfika och efter det blir det en andakt. Vi hoppas på en lugn stund med fin sång innan de sista kvällsäventyren drar igång. Man måste ju ta vara på tiden innan det är läggdags.

Hoppas att ni har det bra, dock inte bättre än vad vi har det! (Det går ju i och för sig inte).
/Frida och Vilma

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2014. Bokmärk permalänken.

5 svar på Dag 4 – Skapelsen, treenighet och kungaparet

 1. Retroredax skriver:

  Ni har gott om snö ser jag. Och jag har hört att värmlänningar är enda hejare på att undvika snöbollar, eller var det att smyga?

  • The real Klas skriver:

   Det enda vi vet om värmlänningarna är att dom fortfarande faller hela tiden, både här och där 🙂

 2. Joel skriver:

  Var kommenterar man ?

  Det är lugnt jag hittade det, vad trevligt ni värkar ha det. Är det lika god mat som alltid i Hemmavan? Och Hej Samuel!

 3. Klas 3/4 Masterchef skriver:

  Eftersom ni testat på den deliciösa råvaran insekter (larver) så tänkte jag att jag skulle kunna bjuda på ett fint litet recept! Låt mig presentera ett superbt recept på insektsstuvning med en twist.

  Du behöver:
  Larver (helst med inlagt slem)
  Müsli (utan bär – de förstör känslan)
  Ketchup (för allt i världen Heinz)
  Skalbaggar
  Osaltad havregrynsgröt

  Börja med att halvera larverna. Var inte rädd för att de fortfarande kan röra sig även om de blivit itusågade – det är deras natur. Om du blir allt för störd kan du lätt slå till dem med en köttklubba. Lägg larvhalvorna i en bunke och rör ner müslin. Låt blandningen få en trevlig ljusbrun färg. Täck sedan alltihop med ketchup. Vid det hör laget bör du påbörjat grötkoket.
  Finhacka åtminstone 5st skalbaggar (beroende på hur syrligt du vill ha det). Strö ner detta i havregrynsgröten och häll hälften i en ugnsäker form som är smord med det överblivna slemmet av larverna. Ta därefter larvgeggan och häll den i ett tjockt lager ovanpå gröten. Toppa med den resterande gröten och grädda i ugnen på 175 grader i 25 min. När gratängen tas ut bör den vara på gränsen till färdig. Då blir den nästan rå och följer den nya franska trenden ’presque cru’ som storslaget slagit igenom runt om i världen.
  Servera med ett glas glad mjölk och med trevligt sällskap!

 4. Klas 1/4 Masterkött skriver:

  Om inte insektsstuvningen med twist faller på läppen kan min mycket saftiga larvlimpa vara ett alternativ för den hungrige. Detta klassiska bröd är förvånansvärt lättlagat då man varken behöver tillgång till bävermjäll eller André Pops under tillagningen.

  Ingredienser:
  Två kilo mjöl
  Två kilo larver
  Bläckfiskbläckfläck (vid allergi kan detta bytas ut mot två skedar bicarbonara)
  Ett glatt humör
  Kassler efter behag

  Dag 1:
  Blanda allt utom det glada humöret och den eventuella kasslern i en kartong av wellpapp. Låt gro.

  Dag 2:
  Leta efter degen som garanterat inte ligger i kartongen av wellpapp längre.

  Dag 3:
  Hitta degen i nått gammalt hörn och blanda kvickt som sjutton ner ditt glada humör innan både det och degen försvinner igen.

  Dag 4: Grädda brödet i en virkad form över öppen eld tills det ger ifrån sig en melodi av Rick Astley. Då är det klart. Strö över kasslern och servera med ett leende, eller varför inte som present till någon som du tycker om??? :—-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.