Dag 3 – Konsten att samarbeta

Bibeläventyr Stocken rap Piranha Kängornaflyger GruppHej alla fjällkonfabloggläsare!

Idag började dagen med en andakt alldeles för tidigt på morgonen. Redan kl 9.15 blev vi tvungna att vara färdigpåklädda och färdigätna, vilket jag tycker är på tok för tidigt men så går det väll när man somnar sent… Under andakten läste vi ur en bok som heter undercentralen. Det är en bok som handlar om några konfirmander som hamnar hos en underlig kyrkoherde som varken pratar med dem eller på nått sett tar ansvar för dem. Hittills så har vi inte hunnit komma så långt i boken men vi läser den varje morgonandakt och det är riktigt mysigt att ligga på den sköna mattan och ha högläsning istället för att behöva läsa själv, enligt mig.

Sen blev det lektioner. Vi har gått igenom ungefär hälften av de historiska böckerna i gamla testamentet med hjälp av rörelser, teater, rapplåtar och bilder. Inte direkt som de lektionerna jag är van vid. Mycket roligare såklart!

Pingis är högst upp på listan över vad vi hittar på på rasterna. Mängder av olika vinnare och lekar så som gubbpingis, spenatpingis, rundpingis och glidpingis.

Under eftermiddagen var vi ute, men inte på någon fjällvandring vilket jag tror många trötta konfirmander med massor av träningsvärk uppskattade. Vi gav oss in i några samarbetsövningar som ledarna kommit på. De flesta gick bra men några var lite knivigare.  Mycket bra för att lära känna varandra dock. Mycket skratt och bus tillsammans med varandra och miljoner mygg. Tur att vi alla är väl utrustade med myggmedel.

Hur som helst så rullar livet på. Vi får nya vänner, minnen och skratt för varje dag som går.

Hejdå från mig!

Alma

StockenFall

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok 2013. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 3 – Konsten att samarbeta

  1. Anders Brunnegård skriver:

    Vilket bibliotek Andre har. Är det godnattsagor så det räcker för hela tre veckor?

    Läser ni ”Underscentralen”? Jag trodde att konfirmationsläsning handlade mer om handledning ”uppifrån”?

    Hälsa myggen !! 🙂

  2. Maria Mattsson skriver:

    Senatpingis ska man va så stark som möjligt då??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.