Dag 4 – 895 meter över havet

Vattenpåfyllning Clara funderar över vad hon ska skriva på bloggen Joel följer André Moa Ella dricker vatten Villiam tränar inför morgondagens skönhetstävling Känner ni vad det blåser söder ifrån? Vinden doftar så mycket Stockholm och Nacka att du snart blåser av stolen. Ja, så är det.

Idag vid frukosten tyckte André att var det lite för mycket moln på himlen, den var lite för oskyldigt grå. Han bad mig och halva Värmland att fixa vädret tills eftermiddagen, då vi skulle ut på tur. Just då kändes uppgiften lite lagom jätteomöjligt.

Vi åt klart frukosten, tackade Kerstin och gick ner för lite lektion. André skulle fortsätta med sitt bibeläventyr och repetionshojten gick från ”JAAA!” till ”mmm”. Men vi lärde oss om de tre kungarna Saul, David och Salomo och har nu bara några få rörelser kvar tills vi kan hela, långa, gamla testamentet med alla dess 39 böcker.

Det var en hel del pingispauser och en lunch innefattande potatisbullar och bacon, sen var det dags för vår andra vandring.

Vi skulle bestiga Gurkfjället och jag och halva Värmland hade lyckats fixa fram ett riktigt superväder, som bara kan bildas när huvudstaden och halva Värmland slår sina fina böner. Det tog väl ungefär en och en halv timme upp och bara en 42 minuter ner. Men det var det värt. Utsikten var så bedårande vacker och alla blev så stolta och filosofiska. ”Tänk att vi känner han som skapat allt detta” citerat Oskar och ”hur kan man tvivla på honom som skapat något sådant vackert?” citerat Villiam. Fint och gott fika var det.

När vi kom hem duschade vi och sjöng MAT HALLELUJA AMEN, för vi skulle äta korvstroganoff till middag. På eftermiddagslektionen, som Oskar höll, pratade vi om skapelseberättelsen, clementiner, dinosaurier och DNA. Detta var intressant trots att vissa (alla) var extremt trötta.

Nu väntar en god apelsinmarmeladmacka, en fin André-andakt, spenatpingis och en efterlängtad nattsömn.

God natt, även fast detta publiceras på morgonen, eder Clara.

Gurktoppen

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2013. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 4 – 895 meter över havet

 1. Anders Brunnegård skriver:

  Trevligt att ni satsar på ”rörelsen”, vi behöver all hjälp från unga kunniga människor. Hojta på! Bra också att ni satsar så mycket på att komma uppåt!

 2. Signe mattsson skriver:

  Haha, ville då, han gör bra snygga miner ibland, han inspireras väl av mig, hans lillasyster haha 🙂

 3. Kajsa Lewin skriver:

  Hej Clara och alla andra på Fjällkonfa!

  Det låter som om ni har det bra. Tänk att få vara i så vacker omgivning och umgås med ”goa” människor.
  Var rädda om er!

  Med vänlig hälsning

  Kajsa och Tony

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.