Dag 19 – Nationellt prov

Hemmafruarna in the house

Varför vi kallas hemmafruar är för att vi frivilligt har tagit på oss rollen att diska och plocka undan skräp. Vi är helt enkelt awesome!

Vi skriver om torsdagen eftersom att vi alla hade det så bra, så ingen orkade skriva igår.

Vi vaknade tidigt på morgonen för att sjunga ”ja må han leva” för Johan Hultbäck som fyllde 16 år! Grattis!!! Efter det släpade vi oss till frukosten. Sedan hade lektionen. När vi kom in stod ledarna med armarna i kors och såg grovt allvarliga ut. Borden stod en och en. Ledar-Sofia och ledar-Oskar stod och vek lappar framme vid katedern. Klas började tala. Han sa att vi nu skulle ha det ökända, stora provet. Alla tittade nervöst på varandra och Klas bad oss att sätta sig ner. Alla var tysta. Man kunde till och med höra dammkornen dansa över golvet. Ingen hade trott på ledarna förut om att vi skulle ha något prov men nu stod de här, med armarna i kors, allvarliga ögon och stränga munnar. På katedern låg en bunt med ihopvikta papper, som sedan delades ut. Alla tittade chockade på varandra. På pappret stod det att vi hade tre timmar på oss. Ledar-Oskar la fram en lapp där man skulle skriva om man skulle gå på toa, inget fusk var tillåtet. Sedan sa dom att vi fick vika upp lapparna och alla läpppar hängde. Varje fråga innehöll minst ett konstigt ord som ingen människa kunde förstå. Frågorna var på universitetsnivå. Vi satt och försökte besvara frågorna i ungefär 10 minuter. Då sa Klas åt oss att ställa oss upp. Han skrattade länge och sa sedan att provet bara var på skoj. Övningen gick ut på att vi skulle tänka själva. Alla var lättade, men lite pissed off.

Dagen fortsatte. Vi åt som vanligt lunch, denna dag med några föräldrar som hade kommit. Efter lunchen gick vi för att träna in lite (hemliga) saker som vi ska visa upp under helgen.

Efter den delikata middagen lekte vi lekar. Tanken var att vi skulle köra ”Jeriko”, men det kunde vi inte göra eftersom skogen var ett träsk med blodsugande myggor. Vi delades in i två lag och båda målade krigsmålning i ansiktet. Det var det blåa laget mot det röda. Vi gick till baksidan av huset och började leka lekar som ”Snappa fotboll”, ”Teremoto”, Kuddi Kuddi” och ”Bisonoxe elefant”. Samtidigt fick vi, två och två, gå till framsidan av huset för att klättra på klätterväggen. Vi bloggare tycker att det var det roligaste.

När alla grenar var avklarade packade vi våra grejor och tog oss svettiga uppför backen till ”högfjällhotellet” där vi skulle basta, bada och ha det gött! Det fanns tre badtunnor och alla satte sig i badet nöjda och belåtna. Två av badtunnorna var kokheta och den sista var iskall. Det var helt fantastiskt. Efter två härliga timmar sa Klas att vi som ville ha fick komma och äta härligt goda hamburgare. Alla åt såklart och det var utsökt. Stäminingen var grym och vi bjöds på både sång, dans och två fina sketcher med Oscar och Viktor. När vi var klara gick vi tillbaka till fjällgården. När vi hade lagt av oss våra blöta kläder gick vi till brasrummet och såg Narnia 2. Det var hur kul som helst och vi åt tonvis med snacks.

När klockan var halv två gick vi och la oss i våra mjuka sängar. Dagen var helt underbar! Nu ska vi gå och träna inför framträdandena till helgen.

Ha det gött hälsar hemmafruarna Emmy Midbjer och Fredrik Lorentzon!

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.