Dag 18 – på stranden

Hola chicos,

Idag är det Linnea och Annie som skriver. Dom bästa och vackraste på hela detta lägret förstås .

På morgonen vid frukost fick vi reda på att en tomtenisse enligt Maja hade varit och busat utanför anexet (huset där vi bor). Men enligt André var det bara några konfirmander som var ute och härjade. Han ville också ge dom ett straff men det har vi inte hört om än.

Under morgonbönen så läste vi ännu ett spännande kapitel av ”Undercentralen”. Denna gång blev det Stockholmaren Sverker som läste. Det var mycket intressant, dock minns vi inte vad det handlade om.

Dagen fortsatte som vanligt med en lektion där Frida pratade med oss om kyrkan och vad den står för. Vi lärde oss att kyrkan inte bara är en byggnad utan vi tillsammans formar kyrkan. Det är en levande sten. (Enligt vår bibeltext –Annie)  SA DU STEN? / Linnea

Senare fick vi det glada beskedet om att vi slapp vandring ännu en dag!!!  😀 Det blev nämligen bestämt att vi skulle åka till ”Hemavans vackraste strand”. Den var ful tycker Linnea. Annie tycker också att det var för mycket mygg och där kan jag (Linnea) verkligen inte protestera. Det var sol i tre sekunder kanske och sen blev det molnigt i 20 minuter också fortsatte vädret vara så hela dagen.  Vissa började med att hoppa i vattnet direkt medan andra var upptagna med att gömma sig för myggen. Sedan fortsatte vi dagen med att ha OS vilket står för antingen: De onödiga spelen, de oroliga spelen eller de oseriösa spelen. Spelet började med att vi skulle göra sandskulpturer som var avbilder av någon ledare. Man fick välja vilken i grupperna och man blev betygsatt av ledarna. Det fanns tre betyg : Kreativitet, Originellitet och Likhet. Vi minns inte vilka som vann där. Sedan fick vi fortsätta skulptera och då skulle vi göra en avbild av någon känd attraktion. Det enda vi minns av den övningen är att vi vann med vår skulptur ”London eye” för kreativitet. Vi är bäst, men det vet ni förstås redan! 😉

Tävlingen fortsatte med fyrkamp (Korthopp, nöjdhopp, blindboll och fyllauppsandhålmedvatten) Vi vann ”fyllauppsandhålmedvatten-tävlingen. Vi minns tyvärr inte vilka som vann dom andra grenarna L Vi är heller inte säkra på att grenen vi vann i heter så som vi skrivit men skit samma ! 😀 😀 😀 😀

När tävlingarna var över ropade Ledar Oskar att vi skulle börja åka hemmåt. Då valde vissa att hoppa i vattnet. Sedan övertygade världens bästa linnea Klas att springa i vattnet med henne. Det visade sig att han aldrig tidigare hade badat på något konfa läger så hon kände sig väldigt stolt. Hon blev också väldigt blötL Under bussturen tillbaka var alla trötta och hungriga.

Det gick snart över eftersom maten var klar och varm då vi kom tillbaka. Maten bestod av Pasta och Köttfärssås. Sedan fanns det förstås den vanliga salladen men även feta ost som många uppskattade  (inte jag – Linnea) (jag- Annie). Innan  maten så fick jag ( Linnea) också ett brev av min mamma där hon skickade lite pengar också fanns det ett kuvert där med en bild på en sur struts. Min mamma påpekade också i brevet att jag var väldigt lik denna struts så jag blev väldigt sårad. L L eller inte.

Sedan gick Annie, Maja och Linnea till ICA. Där köpte Linnea godis medan Maja och Annie valde att vara nyttiga och köpa en stor fet vattenmelon som de njöt av inne i Anexet. Fy Linnea! Nu kom vi på att vi kanske inte bara ska skriva om våra fantastiska upplevelser under dagen utan också berätta lite om allas.

Eehhhmm…

Hmmm…

Sedan hade vi alla en lektion med Klas där han skulle se om vi hade gjort våran läxa. Läxan bestod av att vi skulle lära oss Trosbekännelsen (Trosbekännelsen är en Gudstjänst där man ska bekänna för alla vilka trosor man har på sig)

Nej vi skojade bara, haha!

 

Trosbekännelsen är en text där det står;

Vi tror på Gud Fader allsmäktig,

Himmelens och jordens skapare,

Vi tror ock på Jesus Kristus,

hans enfödde son, vår Herre,

vilken är avlad av den helige Ande,

född av jungfru Maria,

pinad under Pontius Pilatus,

korsfäst, död och begraven,

nederstigen till dödsriket,

på tredje dagen uppstånden igen,

 ifrån de döda,

uppstigen till himmelen,

sittande på allsmäktig Gud Faders högra sida,

därifrån igenkommande till att,

döma levande och döda,

vi tror ock på den helige Ande,

en helig allmännelig kyrka,

de heligas samfund,

syndernas förlåtelse,

de dödas uppståndelse,

och ett evigt liv.

 

Hela klassen kunde det utantill *host host*

I lektionen planerade vi de följande dagarna, men vi kan inte skriva mer om det eftersom det är hemligt för er än så länge, mohaha!

Efter den långa lektionen så skulle vi äntligen få fika lite. Och det gjorde vi med jätte gott bröd (enligt Annie). Nu måste vi gå och få lite utskällning av ledarna eftersom vi nu har upptäckt att vi har missat kvällens andakt, whoops. J

God Natt alla söta små föräldrar,

Nu återstår bara två dagar innan ni kommer hit. ÅH NEJ!

/Linnea och Annie de bästa.

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2012. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 18 – på stranden

 1. Pappa Midbjer skriver:

  Nej men ser man på!
  Emmy ”badkrukan” Midbjer tog sig ut i vattnet också.
  Jag är en mycket stolt pappa.

 2. MJ skriver:

  Stolt fru konstaterar detsamma om man. 🙂

 3. den bästa emmy! skriver:

  Till pappa Midbjer: känner mig stolt;) det var iskallt!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.