Dag 17 – Den där om norska geocashar

Hej familj och vänner!

Denna dagen började som vanligt med att vi vaknade och gick till frukost. Vissa kom senare än andra (vi tror att det börjar bli en rutin).

Morgonsamlingen därefter blev väldigt spännande när Oskar Johansson började läsa Undercentralen och idag var det kapitlet ”Emma dansar”. Kanske inte låter så spännande men det var det verkligen. Idag blev det ett av de blodigaste kapitlen (vi tänker inte beskrifa för att Oskar skulle ta bort beskrivningen). Efter vi läst kapitlet berättar Klas att den planerade grotturen var inställd pga vatten och berättade att vi skulle åka till Mo I Rana i Norge och gå på stan istället. Först trodde inga på honom men när vi förstod att han talade sanning så blev de flesta överlyckliga och några få personer blev besvikna för de hade väntat sig en fjälltur istället. Oskar Johansson kom då på den smarta idén att några kunde ”geocasha” istället för att gå i den läskiga staden (Oskar J, Simon och Nils var med i denna grupp).

Lektionen idag handlade om kärlek. Killarna fick genom en frågelåda fråga allt de ville veta om tjejer som tjejerna sedan svarade på och tvärtom. Undertiden då tjejerna ska svara på vad som gör en kille het går brandlarmet och Klas skyller på tjejerna (som vanligt). Ingen eldsvåda blottades. Det visade sig att killarnas svar var ovanligt mogna och riktigt smarta. De hade t.o.m. övat in vissa rörelser.

Efter en extra tidig lunch och 1,5h bussresa var vi framme. Vissa gick till djur- och barnaffärer, andra gick till klädaffärer, en del gick bara runt och tre riktigt snygga personer gick på ”skattjakt”. Resultatet av stadsturen var två av fyra cashar blev hittade, någon hade köpt ett billigt klädesplagg m.m.

Efter en lagom lång resa hem var det MAAAAAT! Nu serverades det renskav och potatis. (Det var inte renskav utan viltskav, dvs. Hjort – Webbansvarigs anmärkning) Till efterrätt serverades det en frukt-sopps-kräm-aktig-sak med goa sötsaker till.

Nu blev det en jobbig lektion………. Vi såg på ”Skicka Vidare”. En sjukligt bra amerikansk film som hade ett djupt budskap.

Dagens sista timmar fylls med kvällsfika, andakt, bloggskrivning och läggning.

Så: Från oss alla (Simon och Sofia), till er alla, GODNATT!!

Ps. Dagens citat (utspelar sig på bussen till norge några kilometer från hemavan):

Linnea N: STOPP, VÄND TILLBAKA!
Förare Klas: Varför?
Linnea N: JAG HAR GLÖMT MIN MOBIL!
Resten av konfirmanderna: JA!!!!

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.