Dag 10 Rapport från ”Gossip Girl”

Gossip Girl here,

You’re only source into the scandalous lives of Hemavan’s elite.

De morgontrötta konfermanderna blev väckta av hårda knackningar utanför sovrummsdörrarna. Argsint släpade de sig ur sina varma sängar och begav sig till frukosten. Som vanligt formades en inte så orginiserad kö till maten. De hade lika mycket i magen som Klas har på sitt pekfinger. Det var därför gröt fyllde tallrikarna och smörgosar spred sig över borden bredvid saft glasen i snabb fart. Sakta men säkert ändrades konfermandernas trötta ansikten till glada och mätta smileys.

När alla bröd var uppättna, alla flingskålar tomma och alla magar fulla, så var det dags för tandborstning. Snart var deras tänder lika vita som snön på fjäll topparna runt gården. Sen gick de med glatt humör till stora kyrksalen. Ett till kapitel lästes av Undercentralen och ungdomarna lyssnade i tystnad till Oskars lugna röst. Sedan knäppte de sina händer och bad om bättre väder, en sak de bad om varje morgon, med inget märkbart resultat.

Efter det rusade de ner för trapporna till lektionsalen. Rummet såg ut som det hade blivit utsatt för en väldig storm där istället för regn, papper hade kastats ned från himmlen. Pappersflygplan, Linnea’s fantastiska pappersblommor och Nils ”RESPEKT” och ”INTERESSANT!” lapper låg utsprida på golvet. Konfirmanderna fick sedan lära sig om Jesus och hans lärjeungar under lektionen. Emmy klagade ständigt på golvets smutsiga tillstånd eftersom hon bara för någon dag sen hade städat klassrummets golv(med kärlek).

Efter fortsatta berättelser om bibeln och flertal pingispauser så var det dags för ungdomarna att äta lunch. Eftersom magarna kurrade hysteriskt så hann de bara med en tafatt försök att sjunga ”mat halleluja, Amen”. Sedan trängde de sig fram till vad ledaren André berättade var ”färsk överkörd grävling” (AKA kyckling med ris). Konfermanderna gillade maten och vräkte i sig som de hade gjort varje dag sen lägret började. De blev fortsatt uppmuntrade av av de sanna orden som en vis man en gång sa ”ÄT MER MAT”.

Sedan när maten var uppäten så fick de en packlista för vad de skulle ha med sig till övernattningen dagen efter. Till mångas (eller min) stora förskäckelse så skulle de inte ha tillgång till dusch och shampoo i två hela dagar! Någon av ungdomarna kom på den briljanta ideen med att köpa ”dry shampoo” men ICA hade tyvärr inte förstått vilken underbar upfinning det var och därför fanns det inte att köpa.

När packlistorna var färdig skrivna så var det tid att lära sig hur man sätter upp ett tält på fjället, det vill säga i bak på gården. Ledarna demostrerade vind genom att skrika ”DET BLÅSER, KOM IHÅG ATT DET BLÅSER!!!”. Konfermanderna satte upp alla tält och det slutade med en tävling som killarna tyckte var (löjligt) allvarlig, där man skulle se vem kunde sätta upp tälten snabbast. killarna vann.  

Då var det dags för ungdomarna att börja packa sina ryggsäckar med allt som behövs för två dagars övernattning på fjället. Så de packade alla skor, tröjor, byxor och flisar de ägde. Likaså packade de tuggumi, läsk, vattenflaska, choklad (såklart), chips, filtar, sovsäckar, mössor, vantar, solglasögon (2x), myggmedel, solkräm, kepsar, tjocktröjor, underställ, behåar, deodorant, trosor, kalsonger, skrivblock, pennor, smycken, tandkräm, tandborstar, parfym, mm.

Sedan satte de sina väskor i bussen och sig själva i fjällbussen. Klas, deras chaufför, lärare, pastor, vän, plastpappa, idol och psykolog körde dem till början av deras tröttsamma vandring. Efter cirka två timmar kom det till sitt mål. Det vill säga ett blåsigt, snöigt, och iskallt fjäll med 0% lä. Som vanligt funkade inte morgonensbön. Tjejernas tält gick inte ens att få upp så de fick sätta upp de tre röda små tälten istället. Med iskalla händer, nya förkylningar, och dåligt humör somnade de utmattade konfirmanderna i sina tält. (Vi hade också andakt innan och bad om bättre väder för morgondagen).

I know you love me,

Xoxo

Gossip Girl
(ANNIE OCH ALBIN)

 

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.