Ledare 2012 – Klas Johansson

Mitt namn är Klas Johansson och är den i ledargänget som varit med på flest läger. Trots att jag varit med på drygt tio läger så tröttnar jag inte på alla de upplevelser som vi delar tillsammans under dessa tre veckor. Fjällkonfa är bland det bästa som finns!

Det är så kul att möta nya konfirmander varje år och tillsammans fundera över vad som är viktigt i livet. Ha både seriösa och skämtsamma lektioner. Gå ut på fjället och uppleva den härliga natur som Gud skapat just i Hemavan. Få testa sina gränser och upptäcka att man kan och vågar mer än man trodde. Sjunga och dela berättelser och erfarenheter av Gud på kvällarna när vi har andakt osv. Jag tröttnar aldrig på det!

Det är också en härlig utmaning att tillsammans med övriga ledare försöka göra det bästa möjliga lägret varje år. För det märkliga är att varje år så får vi den bästa konfirmandgrupp man kan tänka sig, det blir bara bättre och bättre fast det nästan känns omöjligt med tanke på hur bra gäng som varit med förut.

När jag inte är på konfaläger så arbetar jag som distriktsföreståndare för Svenska Missionskyrkan i Övre norrlands distrikt. Är pastor och trivs som allra bäst när jag får dela tankar om tro med andra, inte minst ungdomar. Min fru och jag bor i Norsjö, västerbotten och har två barn, Oskar och Erika, som flyttat hemifrån.

På fjället vill jag ha med mig:

  • en termos med kaffe och gärna en gookaka till
  • Min kamera så jag kan försöka fånga allt det som är där
  • Bra kläder och skor som klarar alla de växlingar som fjället erbjuder, och så min hatt förståss 🙂

Ser fram emot att träffa årets gäng och dela era erfarenheter och tankar!

/Klas

 

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Ledarpresentation, Ledarpresentation 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.